Zege Siem, Brons voor Besseling

Een bogey op de slothole van het Le Vaudreuil Golf Challenge voorkwam dat Wil Besseling mee mocht doen in de play-off. Het wachten op een zege duurt voort.

wil besseling eindigt als derde in Frankrijk

Challenge Tour

Bijna zesduizend dagen geleden won Wil Besseling, nauwelijks een jaar professional, voor het eerst een wedstrijd op de Challenge Tour. In het Colombia Masters liet hij het complete veld mijlenver achter zich (7 slagen) en het leek slechts een kwestie van tijd voor zijn volgende zege zich aan zou dienen.

Meer dan eens kwam de lange Noord-Hollander in de buurt - zowel op de DP World Tour en Challenge Tour - maar ook deze week in Frankrijk in het Le Vaudreuil Golf Challenge kwam hij akelig dichtbij maar bleef hij achter met lege handen, al wilde hij het zo niet noemen, zo zei hij tegen golf.nl: 'Natuurlijk doet dit even pijn, ik had natuurlijk graag gewonnen, maar ik probeer daar niet al te lang in te blijven hangen. De manier waarop ik speelde en bezig was in de baan was gewoon goed. Ik kan heel hard voor mezelf zijn, en het is makkelijk om dat nu ook weer te zijn, maar daar heb ik niks aan. Ik heb mij na een teleurstelling weleens anders gevoeld, waarin het zware gevoel overheerst', aldus Besseling die door zijn derde plek een forse sprong maakt op de Order of Merit.

Besseling stond na drie rondes gedeeld bovenaan het leaderboard en had ook op de slotdag lang het heft in handen maar liet het opvallend genoeg vooral liggen op de langste holes van de baan door op drie van de vier par 5 holes een slag te verliezen.

Ook op de slothole deed de 38-jarige Nederlander dat waardoor hij op het allerlaatste moment een plek in de verlenging aan zijn neus voorbij zag gaan en genoegen moest nemen met de derde plaats, op één slag achter winnaar Joel Moscatel die in de play-off afrekende met de Fransman Benjamin Hebert.

Lars Keunen en Lars van Meijel haalden het weekend ook, maar moesten genoegen met met respectievelijk de gedeeld 29e en de gedeeld 47e plaats. Kiet van der Weele miste vrijdag al de cut.

DP World Tour

Marcel Siem boekte in het Italiaans Open alweer de zesde zege van zijn loopbaan.

Ook op het hoogste Europese niveau was een verlenging nodig voor er een winnaar aangewezen kon worden. In het Italiaans Open was het de Duitser Marcel Siem die op de eerste extra hole de wedstrijd in zijn voordeel besliste.

De geroutineerde Duitser, die in Italie zijn zesde zege boekte, begon de dag met -10 als gedeeld koploper, zag zijn mede-koplopers een voor een wegvallen, maar had buiten de Noord-Ier Tom McKibbin gerekend die met een 65 opstoomde van de 36ste naar de gedeeld 1e plaats.

'Ik hou van deze sport en van deze momenten', glunderde de Duitser na afloop. Siem, die nog maar enkele jaren geleden zijn kaart verloor, gaf aan nog lang niet klaar te zijn met de sport. 'Dit is waar je het voor doet. Je werkt heel hard en om dan zo beloond te worden is heel speciaal. Ik heb het gevoel dat ik pas begonnen ben.'

Tour
  • Golffile