Migliozzi wint het KLM Open

Hij had er 74 holes voor nodig, maar de Italiaan Guido Migliozzi wint de 104de editie van het KLM Open. 

Migliozzi wint het KLM Open

Dat de slotdag van het 104de KLM Open een spannende zou worden, lag in de lijn der verwachtingen. Geen enkele kanshebber wist weg te lopen op de lastige baan van The International, en de hoge rough en geonduleerde greens maakten links en rechts slachtoffers. Het bleef nagelbijten tot de laatste hole... tot drie keer toe.

Klik hier voor het leaderboard.

Deens waterloo

Korhonen begon de zonnige slotdag als leider, maar de Fin speelde zichzelf uit contention met een dramatisch middenstuk, waarin hij is acht holes tijd vier bogeys en een double bogey maakte.

Intussen had Andrea Pavan zich met een foutloze 65 (-6) als de leider in het clubhuis gemeld met een score van -10. Dat bleek net te weinig.

Een half uur later zag hij Marcus Kinhult voorbij komen met een 68 (-3). Mede dankzij birdies op zestien en zeventien zette de Zweed een target van -11 neer.

Dat bleek te veel voor een van de favorieten Rasmus Højgaard. De jonge Deen wisselde geflufte chips en getopte houtjes af met geweldige putts, maar een waterbal op de relatief makkelijke 16de betekende definitief zijn waterloo. Hij strandde na een 70 op één slag van de play-off.

Play-off

Joe Dean gaf zich niet zo makkelijk gewonnen. De Engelsman – die pas zijn zesde wedstrijd op het hoogste niveau speelde – besloot de eerste negen in twee boven par, maar maakte na de turn vijf birdies om zich met een 68 (-3) naast Kinhult op -11 te voegen.

Guido Migliozzi had kort daarna op de slothole nog een lange eagleputt om de bokaal direct op te eisen, maar hij liet 'm ruim te kort. Met een putt van drie meter voor een 70 (-1) veroverde de Italiaan echter knap als derde speler een plekje in de play-off.

Die werd gespeeld op hole achttien, de op een na makkelijkste hole van de baan. Bij de eerste poging hielden de Zweed, Engelsman en Italiaan elkaar dan ook met birdies in evenwicht.

'Geweldig gevecht'

Bij de tweede poging maakte Dean het zichzelf lastig met een drive in de rough, terwijl Kinhult daar nog een schepje bovenop deed met een waterbal. Beiden moesten genoegen nemen met een par.

Migliozzi maakte geen fout en tekende voor zijn zesde birdie van de week op de achttiende van The International. Daarmee schreef hij het 104 KLM Open op zijn naam, 637 dagen nadat het 104de Open de France wist te winnen. Hij weet wat de klassiekers zijn.

'Het was een geweldig gevecht' stamelde een emotionele Italiaan na zijn overwinning. 'Na die verloren bal op hole tien (die werd in de GUR gevonden, maar pas na de maximale zoektijd), bleef ik erin geloven. Het was een dag met pieken en dalen, en ik heb honderd procent gegeven. Het is echt onbeschrijfelijk.'

Tour
  • Octavio Passos/Getty Images