Veerman neemt revanche

Met een ijzersterke 65 nam Johannes Veerman revanche op zijn inzinking van gisteren. De Amerikaanse Nederlander knokt zich – vooralsnog – terug de top 10 in.

Veerman neemt revanche

Veerman had op de slotdag van het KLM Open maar liefst elf slagen minder nodig dan gisteren. Toen stopte de teller pas na 76 slagen, na een double bogey vier bogeys en slechts één birdie.

'Ik weet niet precies wat er gisteren mis ging. Ik speelde niet slecht. Maar het was een moeilijke dag en de vlaggen stonden lastig. Een paar slechte swings kosten me veel slagen en ik miste ook een paar putts die je normaal wel maakt.'

Met een double bogey op hole twee leek hij die lijn vandaag in eerste instantie door te trekken, maar daarna had hij het vizier weer op scherp. Wat heet. In het restant van zijn ronde maakte hij maar liefst negen birdies. Alleen op de lastig spelende par-3 dertiende moest hij nog een slag aan de baan teruggeven.

Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 65 (-6) op de kaart – tot nu toe de laagste ronde van de dag. Met een totaal van -7 heroverde hij – in ieder geval voor even – zijn plek in de top 10 van het klassement.

'Ik begon met een verloren bal op hole twee, en dan schiet toch wel door je hoofd dat het misschien niet jouw week is. Maar daarna kwam ik ijzersterk terug met negen birdies. Ik ben er trots op hoe ik mezelf herpakte.'

Tour
  • Golffile