Besseling bovenaan in Frankrijk

Halverwege de Vaudreuil Golf Challenge staat Wil Besseling op de gedeeld eerste plaats. Minder goed nieuws uit het Italiaans Open, waar alle Nederlanders na twee dagen naar huis mogen.

Besseling

Challenge Tour

Vorige week genoot Wil Besseling naar eigen zeggen met volle teugen van de baan, de sfeer en het publiek op het KLM Open, en dat goede gevoel heeft hij meegenomen naar Frankrijk. In de Vaudreuil Golf Challenge staat de lange Noord-Hollander na ronden in 66 en 68 slagen op de gedeeld eerste plaats (-10).

Vooral de eerste negen van Golf PGA France du Vaudreuil waren vriendelijk voor Besseling. Hij maakte er in twee ronden negen birdies en hoefde voor de turn nog geen slag in te leveren. Vooral op de vier par-5's pakt Besseling zijn winst: hij is acht onder par, met een eagle, zes birdies en een par.

Besseling deelt de koppositie met Wilco Nienaber en Jeff Guan, en het trio heeft een gaatje van drie slagen met de naaste achtervolgers. Met slechts één top-10 notering dit seizoen kan de Nederlander wel een goed resultaat gebruiken.

Ook Lars van Meijel (T20 op -4) en Lars Keunen (T36 op -2) haalden het weekend, zodat alleen Kiet van der Weele (+5) zijn koffers moest pakken.

DP World Tour

Een niveau hoger, in het Italiaans Open, misten alle Nederlanders de bus. Daan Huizing kwam met twee keer een 71 (par) nog dicht in de buurt, maar bleek uiteindelijk toch een slag teveel te hebben verbruikt om de cut te halen (-1) – ondanks een late eindsprint met twee birdies in zijn laatste drie holes.

Darius van Driel had het met ronden in 73 en 74 slagen duidelijk niet naar zijn zin op de Adriatic Golf Club en strandde in de staart van het veld (+5). Net als Johannes Veerman (+7).

De leiding is halverwege de wedstrijd in handen van de Amerikaan Gunner Wiebe (-9).

De Italianen hebben tot nu toe weinig reden tot juichen. Gisteren stonden Andrea Pavan en Matteo Manassero nog hoog op het leaderboard, maar vandaag wisten ze niet onder par te duiken en moesten ze terrein prijsgeven.

Ladies European Tour

Op de LET heeft Romy Meekers in het driedaagse Swiss Ladies Open nog een ronde te tijd om zich te herstellen van een openingsronde in 77 (+6) slagen. Om het weekend te halen zal ze wel uit een ander vaatje moeten tappen.

Bovenaan het leaderboard is het dringen. Er gaan vier speelsers aan kop (-5) en er zitten maar liefst dertig speelsters binnen drie slagen.

Tour
  • Golffile