Deze Week in Golf: Oranje in Singapore

Luiten, Van Driel en Huizing spelen Singapore Classic … Van Meijel, Besseling, Van der Weele en Keunen in Kolkota Challenge Open … PGA Tour voltooit Florida Swing bij Tampa Bay

Laguna

DP World Tour
Kampioenschap:
Porsche Singapore Classic
Data: 21- 24 maart 2024
Baan: Laguna National Golf Resort Club, Singapore
Lengte: 6.781 meter
Par: 72
Prijzengeld: $ 2.500.000
Live Scoring: Vanaf donderdag 1.00 uur via website DP World Tour
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 6.00 – 11.00 uur. Zaterdag van 3.30 – 8.00 uur. Zondag van 3.00 – 8.00 uur
Nederlanders: Darius van Driel, Joost Luiten en Daan Huizing
Hoogst gerankte spelers: Matthieu Pavon, Shane Lowry, Rasmus Hojgaard, Thriston Lawrence, Rikuya Hoshino, Jordan Smith, Zander Lombard en Keita Nakajima
Winnaar in 2023: Ockie Strydomn
Laatste winnaars: 2023 – Ockie Strydom
Bijzonderheden: Deze en volgende week bivakkeert de DP World Tour in Azië voor achtereenvolgens de Singapore Classic op de lange waterrijke baan van Laguna (foto boven) en het Open van India – om dit werelddeel na The Masters weer terug te keren voor het Korea Championship, het Japanse ISPS Handa Championship en – voor her eerst in vijf jaar – het Chinees Open.
Vorig jaar won de Zuid-Afrikaan Ockie Strydom met een score van negentien onder par op de par-72 course van Laguna – een beter dan de Fin Sami Välimäki.
Wil Besseling werd op zeventien strokes van de winnaar 63ste en Darius van Driel miste de cut.
En dan nog dit: Paul Casey doet mee. Hij is een LIV-golfer en kennelijk geen lid meer van de DP World Tour. Dan kun je wildcard krijgen en die ontving de door Porsche gesponsorde Engelsman dan ook.

PGA Tour
Kampioenschap:
Valspar Championship
Data: 21 - 24 maart 2024
Baan: Innisbrook Resort (Copperhead Course), Palm Harbor, Florida (VS)
Lengte: 6.712 meter
Par: 71
Baanrecord: 61 (-10), Michael NeSmith en Padraig Harrington
Toernooirecord: 266 (-18), Vijay Singh
Prijzengeld: $ 8.100.000
Live Scoring: Vanaf donderdag 13.00 uur via website PGA Tour
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf Donderdag en vrijdag van 19.00 – 23.00 uur. Zaterdag en zondag van 18.00 – 23.00 uur
Hoogst gerankte spelers: Xander Schauffele, Patrick Cantlay, Brian Harman, Keegan Bradley, Jordan Spieth, Sam Burns, Cameron Young en Justin Thomas
Winnaar in 2023: Taylor Moore
Laatste winnaars: 2023 – Taylor Moore, 2022 – Sam Burns, 2021 – Sam Burns, 2020 – niet gespeeld vanwege covid-19, 2019 – Paul Casey, 2018 – Paul Casey
Bijzonderheden: Nog twee toernooien voor The Masters en Tiger Woods zien we voor de eerste dag op Augusta niet in een wedstrijd. Er was aan de westkust van Florida een stille hoop dat Woods mee zou doen, maar het gaat niet gebeuren.
Er komt op Innisbrook wel een mooi veld in actie.
De baan heeft drie lastige slotholes op rij en dat gedeelte van de baan heeft de naam Snake Pit gekregen.

LPGA Tour
Het seizoen wordt van 21- 24 maart voortgezet met het Fir Hills Seri Pak Championship op de Palos Verdes Golfclub in Californië (meer bijzonderheden en vanaf donderdag 16.00 uur live scoring).
Voor de jongeren onder ons: Seri Pak was de speelster die voor de Koreaanse doorbraak in het internationale golf zorgde. Er zit in Californië twee miljoen in de pot.
Televisie: Ziggo Sport Golf zendt op maandag 25 maart van 19.30 – 21.00 uur een ruime samenvatting uit.

Ladies European Tour
De volgende wedstrijd is van het New South Wales Women’s Open dat van 29 – 31 maart wordt gespeeld (kalender).

LIV Golf League
Van 5 – 8 april wordt op Trump International in Miami wedstrijd nummer vijf van het seizoen gespeeld (schema)

Challenge Tour
Kiet van der Weele en Lars Keunen haalde de cut in het Challenge Open van de Indiase hoofdstad Delhi, maar de routiniers Wil Besseling en Lars van Meijel werden vroegtijdig uitgeschakeld.
De vier krijgen van 21 – 24 maart een nieuwe kans op succes in het met drie ton gedoteerde Kolkota Challenge Open (meer bijzonderheden en vanaf donderdag 2.00 uur livescoring)

Dit kampioenschap wordt gespeeld op Royal Calcutta. Dat is een club met een rijke geschiedenis. Hij werd in 1829 opgericht en de oorspronkelijke baan was volgens de overlevering de eerste golfclub buiten Groot-Brittannië.
Royal Calcutta verhuisde aan het einde van de negentiende eeuw naar de huidige baan, al zijn er van de oorspronkelijke 36 holes nog achttien over.

Pro Golf Tour
Het seizoen 2024 gaat vanaf 4 april verder in Oostenrijk.

Alps Tour
Deze derde divisie van het Europese golf vervolgt de reeks wedstrijden pas in mei met een toernooi in Italië.

Tour
  • Golffile.ie