Top 10 voor Van Meijel na late 'birdie blitz'

Dankzij vijf birdies in zes holes tijd maakte Lars van Meijel op de slotdag van het Bain's Whisky Cape Town Open een sprong naar de 6de plaats. In het Qatar Masters deden ook Daan Huizing en Johannes Veerman goede zaken.

Bain's Whisky Cape Town Open

Challenge Tour

Deze week ging de Challenge Tour van start in Zuid-Afrika en Lars van Meijel besefte kennelijk dat de eerste klap een daalde waard is. De 29-jarige Eindhovenaar begon de week nog voorzichtig met een 73, maar kwam vervolgens goed op stoom met respectievelijk een 66, 69 en 67. Zijn totaal van -13 betekende een gedeeld 6de plaats in het Bain's Whisky Cape Town Open.

Na tien holes op de slotdag was er van die indrukwekkende seizoensstart nog weinig te zien. Met een birdie en een bogey gaf hij terrein prijs op de rest van het veld. Vanaf hole tien vielen de birdieputts echter wel. Met bosjes zelfs. In zes holes tijd mocht Van Meijel er vijf noteren, waarmee hij de top tien binnenstormde en terug kan kijken op een prima start van zijn seizoen.

De winst in Cape Town ging naar de Zweed Mikael Lindberg (-16), die op de tweede play-off hole Ryan van Velzen met een birdie wist te verschalken.

DP World Tour

Een niveau hoger kwamen er in het Qatar Masters drie landgenoten in actie. Joost Luiten stond er lang het best voor, maar in het weekend wist hij met een 72 (par) en een 73 niet meer onder par te duiken. Daarvoor maakte hij te veel bogeys: zes in zijn laatste twee ronden en tien in totaal. Het resulteerde in een gedeeld 33ste plaats (-3) in het in 2000 door Rolf Muntz gewonnen toernooi.

Daan Huizing en Johannes Veerman zullen met meer plezier op het weekend terugkijken. Huizing was de laatste twee dagen vijf onder par (70-69) en de Amerikaanse-Nederlander zelfs zes onder, na twee keer een foutloze 69 (-3).

Omdat lage scores op de lastige baan van de Doha Golf Club een uitzondering waren, maakte het duo op de slotdag een sprong van maar liefst 26 plaatsen op het leaderboard. Hun totaal van -6 was uiteindelijk goed voor een gedeeld 16de plaats.

De winst in Qatar ging naar de Japanner Rikuya Hoshino (-14), die met twee birdies op zijn laatste holes de concurrentie het nakijken gaf. De Schot Scott Jamieson kwam met een afsluitende 65 (-7) nog dicht in de buurt, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats (-12), een slag achter de Fransman Ugo Coussaud (-13)>

Tour
  • Golffile