Outsider Kirk leidt op Maui

Na een 66 op dag drie gaat de Amerikaan Chris Kirk aan de leiding in The Sentry, het openingstoernooi van het seizoen 2024 van de PGA Tour.

Chris Kirk

De 38-jarige nummer 52 van de wereld heeft met een totaal van 198 (-21) in het klassement een slag voorsprong op zijn landgenoot Akshay Bhatia. Xander Schauffele, Byeong Hun An en Jordan Spieth zijn met negentien onder derde.

Maar er is niets zeker met nog achttien holes te spelen op de par-73 Plantation Course van het Kapalua Resort op het eiland Maui. Niet minder dan zestien spelers staan op vijf slagen of minder van de leiding in dit met twintig miljoen gedoteerde kampioenschap waaraan 38 spelers uit de top-50 van de wereld meedoen..

De in Georgia wonende Kirk (foto boven) speelde al 331 toernooien op de PGA Tour en hij won er vijf. Vorig seizoen boekte hij in de Honda Classic zijn eerste zege in bijna acht jaar.Kirk, die een paar seizoenen geleden lang aan de kant stond vanwege een verslavingsprobleem, is geen slechte frontrunner: hij is drie-uit-zes.

‘Ik heb een maand of drie, vier geen wedstrijden gespeeld’, zei Kirk na afloop. ‘En dan weet je niet hoe er voor staat. Maar ik ben tevreden over mijn swing. Het punt is dat je dan nog wel efficiënt moeten spelen. Er zijn immers duizenden jongens die een goed swing hebben, maar je moet nogmaals doelmatig zijn en op een hole bijvoorbeeld in staat zijn een vijf in een vier te veranderen. Zo spelen, dat heb ik de eerste drie dagen gedaan.’
Ziggo Sport Golf zendt de laatste ronde zondag van 22.00 tot ongeveer 2.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • ProShots