Vijf praktische tips die je zeker slagen gaan schelen

Bij tips denken we altijd vooral aan technische instructie, maar je kan ook veel slagen winnen door de baan tactischer te lijf te gaan.

mikken

Routine

Zorg dat je een vaste routine hebt die je bij elke slag uitvoert en die niet te lang duurt. Zowel bij een makkelijke bal als bij een spannend schot moet je precies hetzelfde doen: het is de basis waar je op terug kunt vallen.

Vergroot de fairway

Het is een optische illusie, maar door aan de linker- of juist rechterkant van de tee op te tee├źn, lijkt de fairway stukken breder, waardoor je een deel van de spanning wegneemt.

Waar mag ik missen?

Sla de bal niet zomaar maar kies een duidelijk doel. En, misschien nog wel belangrijker: weet waar je niet wilt zijn. De green missen doen we allemaal, maar als je dat aan de goede kant doet, hoeft er geen vuiltje aan de lucht te zijn.

Naar de vlag of niet?

Het lijkt zo makkelijk, maar is in de praktijk vaak heel moeilijk: speel van de vlag weg als deze op een gevaarlijke plek staat. Beter twee putts vanaf het midden van de green dan een lastige bunkerslag omdat je toch net te vroeg landde.

Plan

Maak voor het spelen van de hole, en liever nog voor het spelen van de ronde, een plan hoe je elke hole gaat benaderen. Als je daar boven de bal niet meer over na hoeft te denken, worden bovengenoemde stappen vanzelf eenvoudiger.

Tips
  • adobe stock