Start seizoen PGA Tour met lage scores

In de eerste ronde van het eerste toernooi van de PGA Tour in 2024 was het prijsschieten op de Plantation Course van het Kapalua Resort.

Sahith Theegala

Dat deed de 26-jarige Amerikaan Sahith Theegala het best. Hij maakte negen birdies op de par-73 baan op Maui voor een 64.
Daarmee heeft de in Texas wonende speler in het klassement één slag voorsprong op Collin Morikawa, Camilo Villegas, Sungjae Im, Jason Day en de nummer een van het seizoen 2023, Viktor Hovland.

‘Er is na mijn eerste zege vorig jaar weinig in mijn patroon veranderd’, zei hij na afloop van zijn ronde, waarin hij de tweede negen begon met zes birdies op rij. ‘Ik moet gewoon hard blijven werken en dan zullen de resultaten wel komen. Is dat niet het geval dan zal ik nóg harder moeten werken.’
Nu zegt de koppositie van Theegala overigens niet veel: in de voorgaande 25 toernooien op deze baan won de leider na dag een slechts negen keer.

Vaak waait het in de middag op Kapalua, maar de omstandigheden waren ideaal. Vandaar dat er door de 59 deelnemers aan het met twintig miljoen gedoteerde toernooi – zonder cut – negen eagles en liefst 325 birdies werden gemaakt. De gemiddelde score was dan ook slechts 68,831.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde in de nacht van vrijdag op zaterdag van 0.00 – 4.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • ProShots