Morikawa loopt weg op slotdag ZoZo Championship

Dankzij een uitstekende laatste ronde stak de Amerikaan iedereen voorbij in Japan en boekte daardoor zijn zesde overwinning op het hoogste niveau.

morikawa

Het was al een tijdje geleden dat Morikawa als winnaar van de baan stapte op de PGA Tour. In zijn 99ste optreden op het circuit was het, ruim twee jaar na zijn zege in The Open, eindelijk weer raak en dat had hij goeddeels te danken aan een grandioos slotakkoord in het ZoZo Championship.

De 26-jarige man uit Californië begon de slotdag op twee slagen van de koploper, maar liet in het land van zijn opa al snel blijken dat hij een factor was om rekening mee te houden.

De eerste negen raffelde hij af in dertig slagen dankzij vier birdies en geen enkele bogey. Ook op de back-nine leverde hij geen enkele slag in, maar won hij er wel nog eens drie. Het bracht zijn totaal voor de dag op 63 en dat was ruim genoeg om de rest van het veld heel ruim voor te blijven. De meest nabije belagers waren Eric Cole en Beau Hossler maar ook zij kwamen niet dichterbij dan zes slagen van de winnaar.

Na afloop erkende Morikawa dat het hoe langer hoe meer was gaan knagen dat de volgende zege maar op zich liet wachten.

'Het was niet dat ik dacht dat die zege nooit zou komen, maar je vraagt je wel af 'moet ik wat anders doen en wát moet ik dan anders doen. Maar soms klikt het en dan gaan zelfs de minder geraakte ballen er in', keek hij terug op vooral de vele putts die vielen op de slotdag. 'Elke overwinning is mooi en uniek...het blijft een ongelofelijk gevoel.'

Tour
  • Golfsupport