500 banen in een jaar

Deze week speelde Patrick Koenig zijn 450ste baan van dit jaar, waarmee hij het wereldrecord brak. En de Amerikaanse amateurgolfer, fotograaf en blogger is nog niet klaar. Zijn doel is 500 verschillende banen in 365 dagen.

500 banen in een jaar

In 2018 kocht Koenig een camper en toerde hij Amerika rond om te golfen en baanfoto's te maken. Hij speelde dat jaar 405 banen in 48 staten en haalde twintigduizend dollar voor het goede doel op. Dat smaakte naar meer.

Dus kreeg de camper dit jaar een upgrade en werd het target opgeschroefd naar 500 verschillende banen in 365 dagen. Volgens de planning bereikt Koenig dit aantal in januari, maar deze week brak hij al het wereldrecord dat sinds 2009 met 449 verschillende courses op naam stond van Jonathan en Cathie Weaver.

Koenig speelde de 450 banen in golfschoenen van Ecco. 'Ze zijn comfortabel, geven volop steun en zijn gemaakt om lang mee te gaan. Het perfecte recept voor dit wereldrecord.' We vermoeden dat hij een wel een aantal heeft versleten, want hij loopt elke achttien holes die hij speelt.

Op zijn website vind je foto's en blogs over deze indrukwekkende golftrip, waarmee hij $ 100.000 voor het goede doel hoopt op te halen.

World
  • Ecco Golf