Een drive van 529 meter

Met een drive van 364 meter won Kyle Berkshire voor de derde keer het World Long Drive Championship. Eerder deze maand verpulverde de Amerikaan het wereldrecord door de bal 529 meter te slaan.

Een drive van 529 meter

Berkshire speelt met een Cobra Aerojet LS-driver met 5,5º loft, een verhoogde kroon en gestroomlijnde hoeken voor nog betere aerodynamica. Hiermee produceerde hij in de finale van het WK een drive van 364 meter, wat voldoende was voor de titel. In de kwartfinale had hij al een exemplaar van 395 meter genoteerd.

Ongelofelijke afstanden, maar ze vallen in het niet bij het wereldrecord dat hij eerder deze maand scherper stelde. Op de Rochelle Ranch Golf Course in Wlyoming, de langste baan in de staat, sloeg hij de bal maar liefst 529 meter ver – 24 meter verder dan het vorige record.

Ja, de baan ligt ruim tweeduizend meter boven de zeespiegel en hij had 35 km/u wind mee. Maar toch, 529 meter? De carry was 468 meter en de bal bleef maar liefst 11 seconden in de lucht. Niet verrassend was zijn balsnelheid van 389 kilometer per uur ook een nieuw wereldrecord.

Bizar.