Besseling wil sterk optreden vervolg geven

Na 36 holes van het Open de España op Club de Campo bij Madrid staat Wil Besseling gedeeld tweede en kan hij voorzichtig denken aan het behoud van zijn speelrecht voor 2024. En misschien wel aan meer.

Wil Besseling

Besseling speelde de par-71 baan in 68 slagen (vier birdies) om op een totaal van 132, tien onder par te komen (zie tussenstand). Hij deelt de tweede plaats halverwege het met 3.250.000 euro gedoteerde toernooi met de Indiër Shubhankar Sharma (66-66). Het duo heeft een slag achterstand op Matthieu Pavon, die 63-68 liet noteren.

De Fransman ging drie keer eerder als leider de tweede ronde van een wedstrijd van de DP World Tour in, maar hij staat niet bekend als een sterke frontrunner. Hij heeft dan ook nog nooit gewonnen op het hoogste niveau.

Wil Besseling heeft een geweldige eindsprint nodig om zijn kaart te behouden. Na het Open de España zijn er nog maar twee toernooien – Andalusië en Qatar – om een gang naar de Qualifying School te voorkomen.

De West-Fries is nu 161ste op de jaarranglijst en de beste 117 behouden hun kaart. Besseling is na dag 2 in Spanje virtueel 86ste.

Twee jaar geleden werd hij zesde op deze course. Dus kan Besseling hier goed uit de voeten.

‘Ik ben een blij mens’, zei hij na zijn 68 op de lastige parkbaan. ‘Ik heb twee ronden goed golf gespeeld. Van tee tot green speelde ik echt gedegen; vandaag misschien zelfs beter dan gisteren. Hoopte nog een paar putts meer te holen, maar ik vind het prima om de laatste twee rondes op tien onder te moeten starten. Ik verheug mij op wat er gaat gebeuren.’

‘Ik heb geaccepteerd dat het dit jaar niet goed is geweest. Ik heb geworsteld. Ik heb hard gewerkt, zoals iedereen op de Tour, en je wilt resultaten zien. Dat heb ik dit jaar niet voor elkaar gekregen.’

‘Dus het was zwaar, maar zoals ik al zei: je zoekt altijd naar een manier om dat beetje progressie te maken en ik denk dat dat ik een paar grote stappen heb gezet om nu te staan zijn waar ik nu sta.’

‘Ik voel me zelfverzekerd en in de baan voel ik mij ontspannen. Sla de bal goed en hopelijk gaan er nog een paar putts in. En blijft mijn lange spel zo sterk als het de eerste dagen is geweest.’

Besseling tot slot: ‘Ik geniet er gewoon van om goed te spelen, de bal zuiver te raken en de balvlucht te creëren die je had gevisualiseerd. Dus als ik kan blijven accepteren wat er gebeurt en ook kan genieten, dan komt alles goed.’

Andere Nederlanders
Joost Luiten ging vrijdag in 71 slagen rond (vier birdies en vier bogeys). Met 137 (-5) is de Nederlandse nummer een gedeeld 24ste.

Ook Daan Huizing is er in het weekeinde bij. Dat had hij vrijdag te danken aan twee late birdies die hem een 69 en een score van 139 (-3) opleverde. Daarmee is Huizing gedeeld 45ste.

Darius van Driel (73-68) redde het met -1 niet: de cut viel op twee onder par.

Topfavoriet
Jon Rahm, die deze week graag voor de vierde keer het eigen Open wil winnen, staat net als Daan Huizing gedeeld 45ste. Hij heeft een geweldig weekeinde nodig om die felbegeerde vierde zege te behalen.

En dan nog dit
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 13.30 uur tot ongeveer 18.00 uur rechtstreeks uit. Wil Besseling gaat om 13.05 uur de baan in, samen met Pavon en. Sharma.

Tour
  • Golfsupport.nl