Lexi nog niet kansloos

De eerste vrouw in vijf jaar die aan een wedstrijd van de PGA Tour meedoet, begon redelijk goed. In de na zestien holes afgebroken eerste ronde van het Shriners Children’s Open heeft Lexi Thompson zelfs een aardige kans om de cut te halen.

Lexi Thompson

Thompson maakte donderdag drie birdies, twee bogeys en een double bogey om met nog twee holes te gaan (ze heeft een parputt op de par-3 zeventiende van ruim zes meter) op een boven par te staan op de par-71 baan van de TPC Summerlin in Las Vegas.

Lexi Thompson is de zevende vrouw die een wedstrijd van de PGA Tour speelt.

Samen met elf anderen moet de 28-jarige nummer 82 van de wereldranglijst vrijdag om 15.50 uur Nederlandse tijd terugkomen om de vanwege duisternis afgebroken openingsronde af te maken.
Met +1 staat zij vooralsnog gedeeld 76ste in het 132 spelers tellende veld. De computer geeft drie scores aan waar de cut redelijkerwijs op zal vallen: -1 (34,5 %), -2 (38,3 %) en -3 (14,3 %).

‘Ik had een wat last van zenuwen, maar niet te veel’ zei Thomson. ‘Een beetje vergelijkbaar met de Solheim Cup, maar dat is waar je voor speelt. Speelde fatsoenlijk. Ik had één slechte hole en een paar iffy slagen. Maar dat is golf - het was allemaal zoals je kon verwachten.’

De Texaan Beau Hossler nam op Summerlin de leiding. Hij kwam op een 62 (-9) uit.

Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde van 23.00 – 2.00 uur rechtstreeks uit

Tour
  • ProShots