KLM Open ’24 in juni

Een van de oudste kampioenschappen van Europa wordt in 2024 een week na het U.S. Open gespeeld.

The International

Het KLM Open keert na vier jaar terug op The International (foto boven), de baan die onder de rook van zowel Amsterdam als Schiphol ligt.
De 104de editie wordt van 20 tot en met 23 juni gespeeld, een week na het U.S. Open op Pinehurst No. 2, een iconische course in North Carolina.
Er zit twee miljoen dollar in de prijzenpot.
De twee afgelopen edities van het KLM Open vonden in mei op Bernardus plaats.
Er worden in 2024 44 toernooien van de DP World Tour in 24 landen gespeeld en de kalender ziet er nogal innovatief uit. Het totale prijzengeld - exclusief dat van de vier Majors - bedraagt 148 miljoen dollar.

Toernooi-directeur Daan Slooter is blij met de nieuwe datum.
‘Het is de week na het U.S. Open’, zegt hij. ‘Omdat dat een Majors is met veel qualifiers, kunnen lang niet alle spelers van de DP World Tour meedoen.’
Daarmee bedoelt Slooter dat de ‘thuisblijvers’ de week erna eerder geneigd zijn in ons land te spelen.
‘Er is ook een ander voordeel. We zijn een maand later in het jaar en dat betekent dat er ook een paar weken langer kan worden gewerkt om de course in topconditie te krijgen.’

De Race to Dubai van 2024 zal drie nieuwe en verschillende fasen bevatten: vijf 'Global Swings' van november 2023 tot augustus 2024. Een historische ‘Back 9’ van september 2024 tot oktober 2024 en twee 'DP World Tour Play-Off toernooien' in november 2024.

Net als in voorgaande jaren zullen de vijf Rolex Series-toernooien de rode draad door het seizoen zijn - wedstrijden op de DP World Tour die veel prijzengeld hebben.
In 2024 zijn dit de Hero Dubai Desert Classic (januari), het Genesis Schots Open (juli), het BMW PGA Championship (september), het Abu Dhabi Championship (november) en het afsluitende DP World Tour Championship in Dubai ( november).

Het programma bevat ook twee nieuwe toernooien: de Dubai Invitational (11 - 14 januari) en het Bahrain Championship (1 - 4 februari), terwijl het Volvo China Open (2 - 5 mei) voor het eerst sinds 2019 weer in het schema staat.
Er zijn andere data voor bestaande toernooien: zoals het Deens Open (verplaatst naar 22 - 25 augustus), het Betfred British Masters (29 augustus - 1 september) en het Abu Dhabi Championship (7 - 10 november).
De (Zuid-Afrikaanse) Nedbank Golf Challenge verhuist naar december en zal een van de openingstoernooien zijn van het tourschema voor 2025.

Keith Pelley, Chief Executive van de DP World Tour:: ‘In ons seizoen 2024 zullen onze leden een wereldwijd schema kennen, met meer kansen en meer prijzengeld dan ooit tevoren.’
‘De vele nieuwe en originele verbeteringen die we hebben geïntroduceerd, garanderen gedurende het hele seizoen drama en opwinding voor onze fans, onze tv-partners en al onze stakeholders.’

Het seizoen eindigt met heuse play-offs - te beginnen met het Abu Dhabi Championship dat van januari naar 7 - 10 november verhuist. De top-70 van de jaarranking mag meedoen.
Vervolgens is er het DP Word Championship in Dubai (14 - 17 november) - gereserveerd voor de top-50.

Tour
  • Golfsupport.nl