Vroegertje voor Oranje na storm

Joost Luiten, Darius van Driel en Daan Huizing moeten zaterdagochtend vroeg uit de veren om de tweede ronde van het SDC Championship in het Zuid-Afrikaanse St. Francis Bay af te maken. Wil Besseling is al klaar: hij heeft een vrij weekeinde.

Joost Luiten

De zon gaat zaterdag om 6.22 uur (5.22 uur in ons land) op en om 7.00 uur begint het restant van de tweede ronde van het SDC Championship, een met anderhalf miljoen gedoteerde wedstrijd van de DP World Tour en de Zuid-Afrikaanse Sunshine Tour.

Het spel werd vrijdagmiddag vanwege de harde wind stilgelegd op de par-72 St. Francis Links, die pal aan de Indische Oceaan ligt.
Wil Besseling was toen al binnen, maar met een totaal van +6 gaat de West-Fries de cut niet halen. Hij voegde aan de 79 van donderdag een 71 toe. De cut lijkt zaterdagochtend op een of twee boven par uit te komen.

Daan Huizing staat na vijf holes 61ste met een score van +1 en Darius van Driel speelde slechts twee holes. Hij is 76ste met +2.
Joost Luiten kon slechts drie holes spelen. Hij begon met een birdie, maar maakte op zijn derde hole - de twaalfde - een double bogey voor een totaal van -1, vooralsnog goed voor een 21ste plek in het tussenklassement.

Op dat moment was de leider al binnen: de Fransman Julien Brun, die met 69-67 op acht onder staat.
De 30-jarige Brun won drie keer 0p de Challenge Tour, maar nog nooit op het hoogste niveau. De in Praag wonende speler werd dit seizoen al wel derde op Mauritius, vijfde in de Dubai Desert Classic en zevende in het Open van Kenia.

Tour
  • Golfsupport.nl