Fitness Vrijdag: water, water, water

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: de baan in (deel 2).

fitness

Kleine simpele dingen die makkelijk toepasbaar zijn hebben veel meer impact op je prestatiemogelijkheden dan je in eerste instantie misschien zou denken. Maak er kleine gewoontes van voor je de baan in gaat of zelfs als je al in de baan bent.

Laat zitten al die suikerrijke energiedrankjes, laat staan al die sportdrankjes. Om je lichaam voldoende te hydrateren, heb je maar één drank nodig in de baan en dat is water. Het hangt natuurlijk af van de temperatuur hoeveel je moet drinken, maar maak er een gewoonte van om elke hole voor je afslaat een paar slokjes te nemen. Als je dorst hebt... dan ben je te laat en is je lichaam al gedehydrateerd wat zorgt voor verminderde concentratie en een slechtere performance.

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt