Droomstart Antonisse

Dario Antonisse had de perfecte start in zijn jacht op een DP World Tour-kaart door een eerste ronde van 65 (-6) te laten noteren en zo vooralsnog gedeeld eerste te staan in de beslissende 108-holes Final Stage van de DP World Tour Qualifying School.

Dario Antonisse

De Nederlander (foto boven) maakte zeven birdies en één bogey op de par-71 Lakes Course op Infinitum bij het Spaanse Tarragona en voegde zich bij de Zweed Simon Forsström bovenaan het klassement. Hij had kwam eerder op de dag tot zes onder par (66) op de par-72 Hills Course.

‘Na vanmorgen ben ik heel blij met die prestatie", zei de 24-jarige Antonisse. ‘Ik was ballen aan het slaan op de drivingrange en het voelde niet geweldig. Ik besloot mij te concentreren op het spelen van een goed rondje. Ik begon sterk, wat mijn vertrouwen versterkte en daarna hield ik het vast. Uiteindelijk is het best goed om onder deze winderige omstandigheden op zes onder te komen.’

Antonisse tegen de persman van de DP World Tour: ‘Dit is mijn eerste jaar als professional en ik speel op de Pro Golf Tour. De eerste paar maanden van het jaar waren zwaar, omdat ik goed speelde, maar niet geweldig scoorde’
‘De laatste zes maanden ging het veel beter en ik ging vol vertrouwen naar First Stage. Ik speelde vorige week heel goed in Second Stage en eindigde er uiteindelijk als vierde om er deze week bij te zijn.’

Dario Antonisse won in 2022 één keer op de Pro Golf Tour.

Het duo wordt op de hielen gezeten door een groot aantal spelers, onder wie de Fransman Mike Lorenzo-Vera, die de derde plaats deelt met de drievoudige Engelse KLM Open-winnaar Simon Dyson, zijn landgenoot Daniel O'Loughlin, de Deen Nicolai Kristensen, de Japanner Ryo Hisatsune en de Duitser Velten Meyer. Zij staan na achttien holes op vijf onder.

Dyson is inmiddels 44 en hij probeert na een break van vijf jaar met veel blessures terug te keren op het hoogste niveau.

De tweede Nederlander in het veld, Lars van Meijel, ging slecht van start. Hij speelde de par-72 Hills Course in 76 slagen. Met +4 staat de Brabander gedeeld 126ste in het 156 man tellende veld.

Na vier ronden valt de cut. De beste zeventig plus ties spelen nog eens twee ronden. Na 108 holes krijgen de eerste 25 plus ties een startbewijs voor 2023.

Tour
  • Getty Images / DP World Tour