Banen NL: Golfclub Landgoed Nieuwkerk

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Goedkoop uit (deel 3)

nieuwkerk

Nederlanders stonden er altijd al om bekend een scherp oog te hebben voor koopjes. De hoge energierekening en de torenhoge inflatie zijn extra redenen om nu ook kostenbewust te golfen. Zomaar een greep uit de banen waar je voor een bescheiden bedrag een balletje kunt slaan.

GOLFCLUB LANDGOED NIEUWKERK

PRAKTISCH

9 holes - par 71

Geel: 5771 meter

Rood: 5171 meter

Greenfee: € 55

Nieuwkerksedijk Zuid 50

5051 DW Goirle

(013) 534 20 29

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Geschreven door: MarcSleenhoff, handicap: 11,5

Erg leuke baan in een rustige omgeving. Een combinatie van een park- en een bosbaan. Goed onderhouden en deels technische baan. Recht slaan is belangrijker dan ver slaan. Al helpt het natuurlijk als je beide kunt. Ik woon al jaren vlak bij de baan en was er nog nooit geweest. Echt een ‘gem’ om te ontdekken.

Geschreven door: ben.prins, handicap: 18,1

De leukste 9-holesbaan die ik ken. Ondanks dat etterige greppeltje dat je op vier holes 'dwars' zit. Dubbele afslagen op alle holes. Een keer wordt een par-4 een serieuze par-5. Een par-3 (hole zes) is op de heenweg 200 meter (!) en op de terugweg (hole vijftien) 150 meter. Elke hole is uitdagend. Geweldig gastvrije Brabantse mentaliteit in Goirle, net onder Tilburg. Hier word je blij van.

Golfers Magazine zegt:

Hoewel Landgoed Nieuwkerk inmiddels dertig jaar oud is, speelden we er een paar jaar geleden pas voor het eerst. Daar schamen we ons nog altijd een beetje voor. Hoe konden we deze leuke baan al die jaren over het hoofd zien? Zeker gegeven het feit dat je er voor relatief weinig geld een heerlijk rondje kunt spelen. Snel weer eens terug naar deze park-/bosbaan.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses