De beste golfbanen in Nederland

Golf wint snel aan populariteit. De laatste jaren ontdekken steeds meer mensen hoe leuk deze sport is, en dat we in Nederland verwend zijn met een groot aantal kwalitatief hoogstaande golfbanen.

De beste golfbanen in Nederland

Niet alleen het aantal spelers neemt toe, er zijn ook meer mensen bijgekomen die de sport op de voet volgen. Er worden grote toernooien georganiseerd, zoals het Dutch Open, waar de beste spelers ter wereld te bewonderen zijn. Onder gokkers zijn deze toernooien populair en bij een online casino in Nederland zijn er tal van sportweddenschappen af te sluiten.

Top 10 beste banen
Wat de mooiste banen zijn om op te spelen, hangt af van verschillende factoren, plus de ervaring en voorkeuren van een speler. Dat gezegd hebbende, de onderstaande tien banen worden over het algemeen gezien als de beste van het land. We hebben ze hieronder in willekeurige volgorde op een rij gezet.

Noordwijkse Golfclub
Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa staat de Noordwijkse Golfclub bekend als een schitterende baan. Het is gelegen aan het Noordzeestrand en biedt een prachtig uitzicht. Daarnaast is de baan op een dusdanige manier ontworpen dat het voor spelers veel uitdaging biedt, en samen met de mooie omgeving zorgt dit voor een uitermate geslaagde combinatie

The International
The International is gelegen net onder Amstelveen en doet zijn naam zeker eer aan. Hoewel toegang tot deze club alleen mogelijk is op uitnodiging, en het dus vrij exclusief is, zullen bezoekers merken dat deze golfbaan van alle gemakken is voorzien. Alles wat een golfer zich kan wensen is er aanwezig, en daarom wordt dit gezien als een van de beste golfbanen die ons land rijk is.

De Eindhovensche
Nadat de originele oprichters van de Eindhovensche de grond voor deze club al in de jaren twintig kochten, kwam er een prachtige baan te liggen. Deze werd ontworpen door een van de bekendste Engelse architecten op het gebied van golfbanen, genaamd Harry Colt. Nog altijd heeft de baan een aantal unieke kenmerken en is het een genot om hier te mogen komen golfen.

Koninklijke Haagsche G&CC
Een van de beste beoordeelde golfbanen in Nederland is de Koninklijke Haagsche G&CC. Deze werd al aan het eind van de negentiende eeuw geopend, in 1893 om precies te zijn. Het is gelegen in Wassenaar, slechts een paar kilometer bij de zee vandaan. Alle holes zorgen voor een totaal ander uitzicht en daardoor blijft het altijd weer leuk om hier te kunnen komen spelen.

Utrechtse golfclub De Pan
Ook de Utrechtse golfclub De Pan werd al in de negentiende eeuw opgericht, en maar een jaartje later dan de Koninklijke Haagsche G&CC, in 1894. De baan zoals die er nu ligt werd ontworpen in 1929 en wordt nog altijd gezien als een van de beste in Nederland. Het terrein is glooiend maar ligt midden in het bos, waardoor alle golfers die deze bezoeken helemaal tot rust kunnen komen. Daarbij zijn ook gasten op deze baan welkom, in tegenstelling tot bij een hoop andere banen op deze lijst.

Kennemer Golf & Country Club
De Kennemer Golf & Country Club ligt vlakbij Zandvoort en wordt door sommigen zelfs gezien als een van de mooiste banen ter wereld. Het is heel erg dicht bij de zee en er wordt optimaal gebruik gemaakt van het duinlandschap, wat mooi glooiend is. Officieel werd het opgericht in 1910 en het is een zeer lastige baan. Verder zijn alle benodigde voorzieningen aanwezig, waardoor de Kennemer Golf & Country Club nog altijd een enorm goede naam heeft in de golfwereld.

Bernardus
Bernardus Golf is een baan die is gelegen in Noord-Brabant. Dit is ook de plaats waar de Dutch Open zowel in 2021 als 2022 wordt gespeeld. Naast golfen zijn er nog veel meer mogelijkheden op dit complex. Zo is er een sauna, tennisbaan en een verwarmd buitenbad. Er zijn ook verschillende horecagelegenheden die een dagje uit zo helemaal compleet kunnen maken. Dit alles zorgt ervoor dat Bernardus Golf als een van de beste banen wordt gezien die er in Nederland te vinden is. Het is ook mogelijk om hier voor een dag te komen spelen, een optie waar veel golfspelers maar al te graag gebruik van maken.

The Duke Club
Over het algemeen wordt The Duke Club als een van de beste golfbanen van Nederland gezien. Deze baan met 18-holes is afwisselend en uitdagend tegelijk, en daarom geliefd bij een groot aantal spelers. Naast het golfen zelf zijn de rest van de faciliteiten ook hoogstaand. Er is onder andere een restaurant, een speciale Whiskey Room, en er zijn vergaderruimtes die geboekt kunnen worden.

The Dutch
Deze baan in het Gelderse Spijk krijgt van de meeste golfers een zeer goede beoordeling. Het werd geopend in 2011 en is een besloten club, dus niet iedereen kan hier altijd terecht. De baan ligt er steevast ontzettend strak bij en volgens ingewijden is het dan ook een genot om hier te mogen spelen.

De Lage Vuursche
De Lage Vuursche is een golfbaan met 18-holes die midden in het prachtige Utrechtse landschap is terug te vinden. Er zijn onder andere zes vijvers te vinden en de omgeving is adembenemend. Niet zo gek dus dat veel golfers hoog opgeven over De Lage Vuursche. Daarbij ontbreekt het spelers hier aan niets. Er is een prachtig clubhuis, de banen zijn geweldig onderhouden en er zijn nog veel meer uitstekende faciliteiten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Clubs & amateurs
  • Golfsupport