Banen NL: The International

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Gastheren van het Dutch Open (deel 1)

the international

In de tot nu toe gespeelde 102 edities van het Dutch Open waren twaalf banen een of meerdere keren gastheer. Vijf portretten van banen waar het grootste golftoernooi in Nederland plaatsvond.

THE INTERNATIONAL

PRAKTISCH

18 holes - par 73

Geel: 5940 meter

Rood: 5079 meter

Greenfee: nvt

Oude Haagseweg 200

1171 PE Badhoevedorp

(020) 303 44 44

www.theinternational.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Golfbanen hebben tijd nodig om tot volle wasdom te komen. Zo'n kleine tien jaar na de opening maakt The International de belofte van absolute topbaan steeds meer waar. De routing was van begin af aan goed, en de afzonderlijke holes bieden veel uitdaging en afwisseling. Fairways en greens zijn inmiddels firm & fast, waardoor de speelkarakteristieken van de baan optimaal tot hun recht komen.

(Geschreven door: martinpklehmann, handicap: 4,8)

Wat een fijne baan. Altijd perfect onderhouden. Prachtige, snelle greens. Goede lay-out met juiste risk and rewards-verhoudingen. Hole achttien is prachtig aangelegd ‒ mooie homecoming. De ontvangst is altijd hartelijk en parkeren kan lekker voor de deur. De driving range is een stukje lopen en is wat mij betreft enigszins beperkt. Chipping greens en oefenbunkers zijn prima. De locatie is ook geweldig. Een verborgen pareltje. Voor de happy few...

(Geschreven door: hderooij, handicap: 13,3)

Golfers Magazine zegt:

Vanaf de dag dat we kennismaakten met The International zijn we fan. Nee, voor je rust kom je hier niet – vliegtuigen scheren soms rakelings over je hoofd en de snelwegen A9 en A4 liggen pal naast de baan – maar verder kun je met goed fatsoen niets aanmerken op deze eenmalige gastheer van het Dutch Open. De routing, de holes, de staat van het onderhoud, de uitdaging, werkelijk alles klopt. Als we dan toch een puntje van kritiek moeten geven: de steentjes op de paden zijn mooi maar glad. Niet ideaal. Maar dan blijven we toch lekker op het gras lopen? Is toch al de plek waar we het liefst verblijven.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses