Banen NL: Hilversumsche Golf Club

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Gastheren van het Dutch Open (deel 4)

hilversum

In de tot nu toe gespeelde 102 edities van het Dutch Open waren twaalf banen een of meerdere keren gastheer. Vijf portretten van banen waar het grootste golftoernooi in Nederland plaatsvond.

HILVERSUMSCHE GOLF CLUB

PRAKTISCH

18 holes - par 72

Geel: 5848 meter

Rood: 5080 meter

Greenfee: € 135 (weekdagen hoogseizoen)

Soestdijkerstraatweg 172

1213 XJ Hilversum

(035) 685 70 60

www.hilversumschegolfclub.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Een echte klassieker in ons land. Een aantal jaar geleden is er een nieuw clubhuis gebouwd en dat is een grote verbetering ten opzichte van vroeger. De baan blijft geweldig. Prachtige doorkijkjes, schitterende holes. Echt een uitdaging. De mooie oude bomen, de heide en de goed onderhouden baan zorgen voor een heerlijke dag golfen. Het prijskaartje is fors, maar dat is het mijns inziens meer dan waard.

(Geschreven door: bartjanm, handicap: 10,0)

Mooie golfbaan, zeer gevarieerde lussen met genoeg uitdaging. Het clubhuis is prima en de bediening vriendelijk, al kan er soms wat sneller geholpen worden. De golfshop biedt genoeg keus. Vriendelijk personeel met kennis van zaken. De fitting is zeer accuraat en niets is te veel; men toont alle geduld om tot een juiste keuze te kunnen komen voordat je besluit tot kopen. De baan is goed onderhouden.

(Geschreven door: e.rieffe, handicap: 12)

Golfers Magazine zegt:

Het is alweer tien jaar geleden dat de Hilversumse bos- en heidebaan gastheer was van het Dutch Open en de vraag is gerechtvaardigd of het hele circus nog zou passen op de uit 1918 stammende baan. Maar wat zou het mooi zijn om de toppers van de Tour hier weer in actie te zien. Niets lange halen snel thuis, maar het betere plaatsingswerk. Aan waterhindernissen doen ze hier niet, en de kans dat je met één bal rondgaat is groot. Maar verwar dat vooral niet met een makkelijke baan of een garantie op een goede score. Heerlijk klassieke baan, die er met het nieuwe clubhuis en de renovaties van de laatste jaren weer lang tegenaan kan.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses