Phil mijdt Augusta

Voor het eerst sinds 1994 doet Mickelson niet mee aan het eerste Major van het seizoen.

Phil Mickelson

Na alle ophef over zijn uitgelekte pittige uitspraken over Saoedi-Arabië heeft Phil Mickelson niet meer gespeeld. Zijn laatste toernooi was nota bene het Saudi-International van begin februari. Daarna koos hij voor een retraite.
Of dat een eigen keuze was of dat de PGA Tour hem een schorsing oplegde - Mickelson was eerder al weinig vleiend over de leiding van de organisatie - is nog steeds niet duidelijk.
‘Het was roekeloos, ik heb mensen beledigd en mijn woordkeuze spijt me ten zeerste. Ik ben meer dan teleurgesteld en zal aan zelfreflectie doen om hiervan te leren’, liet Mickelson een maand geleden in een schriftelijke verklaring weten.
Op de meest recente deelnemerslijst van The Masters (7 - 10 april) komt de naam van Phil Mickelson niet voor, maar wél in het overzichtje daaronder van ‘past champions not playing’.
Of hij op dinsdag 5 april aanwezig zal zijn tijdens het traditionele Champions Dinner is nog niet duidelijk. Mickelson mag ook de Par 3 Contest spelen.
De 51-jarige Amerikaan won het kampioenschap op Augusta in 2004, 2006 en 2010. Sinds 2016 eindigde hij echter niet één keer in de top-10. In de editie van 2021 eindigde Mickelson als 55ste, maar een maand later won hij het PGA Championship en werd zo de oudste Major-winnaar ooit.
En dan nog dit: Tiger Woods staat wel op de deelnemerslijst. Tijdens het Genesis Invitational- half februari - liet Woods in het midden of hij bijvoorbeeld aan de Par 3 Contest op 6 april mee zou doen. Dat zou een optie kunnen zijn, maar het kampioenschap? Dat is weer een heel ander verhaal. Tiger Woods heeft sinds The Masters in november 2020 geen toernooi meer gespeeld. Bovendien is Augusta National allesbehalve vlak. Dat zijn naam toch op de deelnemerslijst staat, is mogelijk een typische Woods-actie: iedereen in het ongewisse laten.
Of wacht even: Woods en Mickelson samen in de Par 3 Contest?

Tour
  • Pro Shots