Tiger ‘pipt’ Phil

Hij sloeg officieel letterlijk geen bal, maar toch is Tiger Woods de winnaar van de PIP, het Player Impact Program van de PGA Tour.

Phil Tiger

Opnieuw een publiciteitsnederlaag voor Phil Mickelson. Enige tijd terug bedankte hij zijn fans voor het winnen van deze ‘wedstrijd’ waarin aandacht centraal stond - niets meer en niets minder. Of Mickelson overschatte zijn populariteit of iemand had hem van verkeerde informatie voorzien. Hoe het ook zij, het schaamrood zal hem op de kaken staan.
Het gaat in het Player Impact Program over aandacht in de media voor de speler zelf en zijn sponsors plus de mate waarin de Amerikanen op de hoogte zijn van wat de bewuste PGA Tour-speler doet. Het bedrijf Grant Thornton hield de scores en de stand bij.
Maar Mickelson had het volkomen aan het verkeerde eind. Hij vierde feest voordat de beer - of in dit geval de tijger - was geschoten en werd ‘gepipt’. Dat had deze tweet van Tiger Woods tot gevolg.

Tiger Woods verdiende acht miljoen met het winnen van de PIP. Het meedoen aan het ouders-kind toernooi in december met zoon Charlie zal ongetwijfeld hebben geholpen.
Mickelson werd nog wel tweede, gevolgd door Rory McIlroy, Bryson DeChambeau, Justin Thomas, Dustin Johnson, Brooks Koepka, Jon Rahm en Bubba Watson

World
  • Pro Shots