Banen NL: Golfbaan Zuid-Drenthe

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Aan de rand van het land (deel 2).

zuid-drenthe

Gelukkig mogen we alweer een tijdje op pad, maar toen reizen naar het buitenland lastig was, herontdekten velen reizen in eigen land. Zeker op de banen waar je het buitenland bijna kan ruiken.

PRAKTISCH

9 holes - par 70

Geel: 5382 meter

Rood: 4880 meter

Amsterdamscheveldlaan 9

7887 TK Erica

(0591) 32 44 66

www.zuiddrenthe.nl/golfbaan-zuid-drenthe

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Wat een mooie golfbaan! Terwijl alle omliggende banen in Drenthe gesloten waren vanwege de extreme regenval, was deze negenholesparel wél open en nog qualifying ook. Ja, het was nat, maar dat had zeker geen negatieve invloed op ons spel. Fantastische vergezichten, mooie glooiingen in de fairways en greens. De greens waren niet in topconditie. Maar dat vergeef ik ze gegeven de omstandigheden. We hebben genoten.

(Geschreven door: AntonioKuneros, handicap: 13,2)

Deze 9-holesbaan blijft een van de meest uitdagende in Nederland. Zeker de afslagen zijn lastig. Het begint al op de eerste hole, waar het een kunst is om uit de vele bunkers te komen. De combinatie met het gezellige wellnessresort is ideaal. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Het geheel ligt in een rustige omgeving van Drenthe, waardoor het heerlijk is om hier een weekeinde te vertoeven.

(Geschreven door: Rapo, handicap: 10,8)

Golfers Magazine zegt:

Michiel van der Vaart van Jol Golf Design ontwierp een goede en uitdagende baan hier in het noordoosten van het land. Vrijwel onbeschermd tegen de elementen moet je van goede huize komen om deze het hoofd te bieden. De veelal smalle holes worden goed beschermd door waterhindernissen en bunkers met soms hoge rough, en het glooiende terrein doet ook een duit in het zakje. Voor negen holes rijd je niet helemaal naar Erica. Maar gelukkig heb je na negen holes vrijwel zeker zin om het de volgende omloop beter te doen.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses