Pieters weet weer wat winnen is

Ruim twee jaar na zijn laatste zege stond de 29-jarige Belg in de Algarve weer met een trofee in zijn handen. Wil Besseling werd slechts 43ste.

Thomas Pieters

Thomas Pieters speelde de laatste ronde op de par-71 Victoria Course in 68 slagen voor een winnend totaal van 19 onder par - twee slagen beter dan de Denen Nicolai Højgaard en Lucas Bjerregaard en Mathieu Pavon.
De Fransman vergooide zijn kansen op zijn eerste grote zege met een beroerde tweede negen, vooral met twee waterballen op de par-5 twaalfde, waar hij een 8 liet noteren. Dat betekende een four shot swing, omdat Pieters een birdie-4 op zijn kaart kon zetten.
Maar ook Pieters speelde de tweede negen niet foutloos (‘a ping pong back nine’), maar het was goed genoeg om in zijn 121ste toernooi zijn vijfde zege te behalen. Het was ook het negende Belgische succes op de Europese Tour.
Thomas Pieters steeg 41 plaatsen op de Order of Merit is nu 29ste. Deelname aan het Tour Championship in Dubai is een feit.
Pieters na afloop: '‘Het voelt geweldig, echt… Het voelde als een lange tijd tussen de laatste en deze overwinning, maar mijn caddie Adam en ik hebben zo hard gewerkt. Het voelde alsof ik er een verdiende. Deze dus.’
‘Het is nooit gemakkelijk om te winnen. Ik zag dat een van de Højgaards, ik weet niet wie het was, er zich weer meldde. Ik wist dat ik een birdie nodig had op de laatste twee en die putt op de laatste was fantastisch. Ik vond ‘m echt geweldig, perfecte snelheid en dat was leuk.’

Wil Besseling maakte zondag vijf birdies en twee bogeys voor een 68 en een totaal van twee onder - zeventien strokes achter Thomas Pieters, die net als de West-Fries Jerome Theunis als shortgame coach heeft.
Besseling is nu 93ste op de Order of Merit. Net als Luiten heeft hij volgende week in het laatste reguliere toernooi - in Dubai - een exceptioneel resultaat nodig om zich te plaatsen voor het Tour Championship.
Eindstand via website Europese Tour

Nog geen abonnee van Golfers Magazine? Klik hier om te kijken of er voor jou een mooie aanbieding tussen staat en ontvang hét golftijdschrift van Nederland en België binnenkort thuis.

Tour
  • Golfsupport.nl