Weer sterke start Besseling

Op het toch al moeilijke Valderrama was een krachtige noordooster een extra opponent.

Wil Besseling

Toch slaagde Wil Besseling er in om met drie birdies en twee bogeys tot een prima 70 te komen. Prima omdat de gemiddelde score op de par-71 baan in het zuiden van Spanje 74,37 was. Alleen de lange zeventiende speelde donderdag onder par.
Besseling, die zijn deelname te danken heeft aan een sterk optreden in het Spaans Oin pen van vorige week, staat na de openingsronde op de beste course van het Europese vasteland op de gedeelde vierde plaats, drie slagen achter de Fransman Julien Guerrier (67).
Rafa Cabrera Bello - de kersverse Spaans Open-winnaar - is na een 68 tweede en een andere Fransman, Romain Langasque is met 69 strokes derde.
Vorig seizoen pakte Wil Besseling hier brons. Wat is volgens hem het geheim om op de baan met meer dan tweeduizend kurkeiken goed uit de voeten te kunnen?
‘Een geheim is er niet’, zei hij na zijn ronde. ‘Je moet heel, heel veel goed doen en daarbij ook heel veel geduld hebben en bij elke slag alles geven.’
‘Er is op deze baan onder deze omstandigheden geen moment waarop je even bij kunt komen. Zeer tevreden met vandaag.’

Joost Luiten leek op een alleszins aanvaardbare 72 uit te komen. Na drie bogeys op de eerste negen maakte de man die twee keer tweede werd op Valderrama - in dit toernooi en in een editie van het Spaans Open - drie bogeys, maar na de turn waren er birdies op tien en twaalf.
Op zeventien liet Luiten echter een dure bogey-6 noteren. Met twee boven (73) staat hij gedeeld 39ste.
Als er vrijdag weer veel wind staat, kan de cut misschien wel op +5 (39 procent kans) of zelfs +6 (32 procent) uitkomen. Donderdag waren de 126 spelers gezamenlijk 210 boven par en op de tweede negen +197. Niet meer dan tien mannen bleven onder par.
En dan nog dit: Jon Rahm, de nummer een van de wereld, vertrok met een somber gezicht van de baan. Hij liet vijf bogeys en een double bogey noteren voor een 78 en een gedeelde 107de plaats.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 14.00 tot ongeveer 19.00 uur rechtstreeks uit.
Stand na eerste ronde en vrijdag vanaf 9.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

Tour
  • Golfsupport.nl