Luiten schuift op

Met een 68 steeg Joost Luiten op dag drie van het D+D Real Tsjechisch Masters naar een plek bij de beste twintig.

Joost Luiten

Na 54 holes staat de Nederlandse nummer een op zes onder par. Hij maakte zaterdag vijf birdies en een bogey op de par-72 baan van het Albatross Golf Resort bij Praag en is nu zeventiende.
‘Ik speelde gewoon heel solide’, was Luitens reactie na de ronde. ‘Veel kansen, maar ook een 3-putt [op de par-5 tiende, red]. Het had een hele lage kunnen zijn.’
Lars van Meijel speelde een wisselvallige derde ronde: vijf birdies, maar ook drie bogeys en - op de korte zevende - een double bogey. Dat leverde alles bij elkaar genomen een 72 op. Van Meijel bleef daarmee op twee onder staan. Hij is met achttien holes te gaan gedeeld 45ste.
‘Wisselvallig’. Dat was het woord waarmee de Brabander zijn ronde omschreef. ‘Daarbij komt dat ik de laatste zes holes [waarop hij twee bogeys maakte, red] last van een rib had.’
Na 54 holes gaat Tapio Pulkkanen aan de leiding. De 31-jarige Fin ging in 66 slagen rond en met een totaal van 203 (-13) heeft hij twee slagen voorsprong op Johannes Veerman (68), Sean Crocker (70) en Henrik Stenson (69), die zo gedreven op jacht is naar een van de drie wildcards voor het het Europese Ryder Cup-team.
Aangezien er zondagmiddag slecht weer wordt verwacht in de omgeving van Praag wordt de laatste ronde vervroegd. Ziggo Sport Golf is van 9.00 tot ongeveer 14.00 uur live in op zender.
Live Scoring derde ronde via website Europese Tour

Tour
  • Golfsupport.nl