Tineke Loogman captain Europees golfteam The Cairns Cup

Europese Team equivalent van de Ryder Cup voor spelers met een beperking onder leiding van Nederlandse.

loogman

De Nederlandse golfster Tineke Loogman is gekozen tot captain van het Europese team voor The Cairns Cup in 2024, een tweejaarlijks golftoernooi waarin Europa en de VS strijden om de felbegeerde trofee The Billy.

Het toernooi, dat vergelijkbaar is met de Ryder Cup maar dan voor golfers met een beperking, wordt in de maand augustus (nadere data volgen) gespeeld in het Amerikaanse Michigan op golfcourse The Fortress. De Engelsman Mike Jones is vice-captain en zelf mag ze nog twee secondanten benoemen. Beide teams bestaan uit de beste 16 spelers van hun continent, zowel mannen als vrouwen. De captains kiezen hun spelers tijdens internationale toernooien.

Tineke Loogman staat momenteel als achtste vrouw op de wereldranglijst voor golfers met een beperking. In 2006 was zij Europees kampioen, in 2016 kreeg zij een koninklijk lintje voor al haar werk in deze tak van golf en trad tevens toe tot de ridderorde voor haar geleverde spelprestaties.

Loogman voelt zich vereerd met haar benoeming: “Ik ben waarschijnlijk gekozen door mijn deelname aan vele internationale toernooien en mijn rol in de Europese organisatie. Het is fijn op deze manier mijn ervaring te mogen inzetten. Het doel van de organisatie is ook om meer bekendheid te creëren voor golfen met een beperking op elk niveau”.