En opnieuw een superstart van Luiten

Een nieuwe ace en een eagle tot besluit: Joos Luiten opende het Tenerife Open met een 65 en heeft weer uitzicht op een mooi resultaat.

Joost Luiten

Joost Luiten sloeg zijn teeshot op de par-3 tweede over exact 152 meter in de cup voor zijn tweede ace in een week tijd. 'Je moet altijd voor de vlag gaan', reageerde Luiten lachend op de vraag wat je moet doen om elke week een hole in one te maken.

De hole in one bracht hem uiteindelijk - na ook vijf birdies en een eagle op de slothole van de par-71 baan van Costa Adeje op een 65 - niet meer dan drie slagen van de Deen Thorbjørn Olesen, die vorige week op Gran Canaria na 36 holes aan de leiding ging. De van ernstige feiten verdachte Olesen, die in december voor de rechter moet komen, heeft na een 62 een slag voorsprong op de rest. Op acht onder staat onder anderen de winnaar van het Gran Canaria Open, de Zuid-Afrikaan Garrick Higgo.

Het was op de in feite veel te gemakkelijke vakantiebaan in het zuiden van Tenerife weer prijsschieten. Met ruim 650 birdies en achttien eagles kwam de 151 mannen tot een gemiddelde score van 69,39.
Het lijkt dus al met al wéér op een tombola uit te draaien, met een winnende score van minimaal twintig onder par. Zelfs met een veld met slechts drie spelers uit de top-100 van de wereldranglijst.

Afgaande op de scores van dag 1 zal de cut net als vorige week laag zijn. De kans op een kwalificatiescore van drie onder is bijna zeventig procent.
Voor de twee andere Nederlanders wordt het vrijdag zaak om lager te gaan. Darius van Driel liet een 68 noteren (zes birdies) en voor Lars van Meijel was een 69 weggelegd - het resultaat van vijf birdies.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 15.00 tot ongeveer 20.00 uur live uit. Van de Nederlanders zullen we waarschijnlijk niet veel zien: zij starten in de ochtend.
Stand en vanaf 9.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

Tour
  • Golfsupport.nl