Fitzpatrick opent goed in L.A.

De Engelsman staat met vijf onder par tweede na de eerste dag van The Genesis Invitational.

Matthew Fitzpatrick

De 26-jarige Matthew Fitzpatrick won zes keer op de Europese Tour en in de VS kwam de speler uit Sheffield twaalf keer tot een top-10 plaats. Maar een overwinning ontbreekt nog.Nu staat Fitzpatrick, vorig seizoen winnaar van het Europese Tour Championship, op twee slagen van leider Sam Burns gedeeld tweede in het sterk bezette toernooi in Los Angeles.Fitzpatrick maakte vier birdies en een eagle voor een 66 op de par-71 baan van de klassieke Riviera Country Club.‘Het was een goede dag’, zei de Engelsman na het tekenen van zijn kaart. ‘Mijn swing voelde prima aan. Al met een prima start. Kan niet beter.’
Fitzpatrick deelt de tweede plaats met Max Homa. Acht spelers lieten een 67 noteren.

Leider in het met 9,3 miljoen dollar gedoteerde toernooi is Sam Burns. De 24-jarige inwoner van Shreveport, Louisiana liet een 64 noteren.
Het is de eerste keer dat de nummer 149 van de wereld in een wedstrijd van de PGA Tour aan de leiding gaat. Wat dat waard is? Sinds 2000 hebben hier vier first round leaders gewonnen.Burns, die met drie birdies op rij eindigde, had vooral lof voor zijn caddie, Travis Perkins.‘Hij bracht ons steeds in de juiste posities in de baan. Travis houdt mij kalm maar kan mij ook flink oppeppen als ik dat nodig heb.’De Zuid-Koreaan Tea Hoon Kim speelt deze week zijn eerste toernooi op de PGA Tour. Dat kan omdat hij vorig jaar in eigen land het Genesis Championship won. Genesis is het dure merk van Hyundai.
Kim liet een degelijke 69 noteren, maar viel vooral op door een ace op zestien (ijzer-7) voor een Genesis G80. Hij heeft al twee voitures van dit merk in de garage staan: vanwege de winst in dat Koreaanse toernooi en het winnen van de Order of Merit 2020 van de Koreaanse PGA Tour.En dan nog dit: Bryson DeChambeau kwam donderdag niet verder dan een 75 (+4). Rory McIlroy liet een 73 noteren. Dustin Johnson kwam tot een 68 en Jon Rahm bracht een 70 in de boeken. De cut lijkt vrijdag rond level uit te komen.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 20.00-24.00 uur rechtstreeks uit.Stand achttien holes en vanaf 16.30 uur Live Scoring tweede ronde via website PGA Tour

Tour
  • PGA Tour