Adidas ZG21-schoenen

Adidas heeft de ZG21 zo licht en comfortabel mogelijk gemaakt, zonder in te leveren op prestaties.
Adidas ZG21-schoenen

De producent is bijna twee jaar bezig geweest met het ontwerpen van de ZG21, waarin volop nieuwe technologieën worden gebruikt. Het resultaat is een golfschoen die twintig procent lichter is dan vergelijkbare modellen met spikes die Adidas voorheen maakte.

We nemen de belangrijkste technologie├źn onder de loep.

Lightstrike
Deze dempingslaag in de middenzool is volgens Adidas veertig procent lichter dan andere soorten EVA-schuim. Het dempt schokken bij het neerkomen van de voet, maar komt ook weer snel terug in zijn originele vorm, zodat het voldoende stabiliteit biedt. De producent gebruikte deze technologie al eerder in tennis- en basketbalschoenen.

De materiaal wordt gecombineerd met de eerder gebruikte Boost-technologie in de hiel: samengesmolten veerkrachtige capsules die tijdens het lopen energie teruggeven, zodat je minder snel moe wordt..

Printskin
Dit is het synthetische bovenwerk dat licht en gegarandeerd een jaar lang waterdicht is. Het bestaat uit vier lagen textiel en polyurethaan, waarvan en deel hiervan is gemaakt van gerecycled materiaal, om een minder plastic in omloop te brengen.

Stability Fin
Om de stabiliteit te bevorderen is tussen de lagen van het bovenwerk aan de zijkant een een duurzame insert van TPU geplaatst. Deze houdt de voet tijdens de hele swing op zijn plaats en geeft vooral steun bij de zijwaartse beweging.

Swingplane traction
Adidas bestudeerde waar je tijdens de swing precies de meeste grip nodig hebt, wat resulteerde in een buitenzool met zes strategisch geplaatste spikes die worden omringd door maanvormige noppen. Zo krijg je grip waar het nodig is terwijl het gewicht toch laag kan worden gehouden.

De ZG21 komt beschikbaar in vier modellen: voor heren met veters, voor heren en dames in een BOA-versie (die het aan- en uittrekken vereenvoudigt en de voet optimaal omsluit), en een simpel vetermodel voor junioren.

Prijs: € 200 (veters), € 220 (BOA)

www.adidas.nl/golf

Laatste nieuws