Molinari laat zich weer zien

De Italiaan heeft in al bijna twee jaar niet gewonnen, maar in The American Express staat hij gedeeld zevende, op twee slagen van de leiding.
Francesco Molinari

Francesco Molinari speelde afgelopen seizoen nauwelijks. Natuurlijk was de lange lockdown daar schuldig aan, maar de in Turijn geboren pro en zijn gezin verhuisden ook van Londen naar Los Angeles. Dat was belangrijker dan golf.
The American Express (gespeeld op twee banen in La Quinta, Californië) is zijn eerste toernooi sinds de gemiste cut in The Masters van november 2020.
Molinari opende met een 69 en hij voegde daar vrijdag een 66 aan toe. Molinari staat halverwege het met 6,7 miljoen dollar gedoteerde toernooi op negen onder par.
‘Het is fijn om weer terug te zijn’, zei hij na afloop. ‘Ik heb veel energie. Mijn spel is goed. Ik putte echt prima, maar mijn drives zouden wel beter kunnen. Het helpt altijd om de bal op de fairway te slaan.’

Na 36 holes gaat de 21-jarige Sungjae Im aan de leiding. Hij liet in de tweede ronde een 65 noteren voor een totaal van elf onder.
De Zuid-Koreaan, achttiende op wereldranglijst, staat er om bekend dat hij veel speelt en vooral in hotels ‘woont’. Vorig jaar maart won Im in Florida de Honda Classic. Op dat moment had hij in anderhalf jaar vijftig toernooien gespeeld.
En dan nog dit: Phil Mickelson, Brooks Koepka en Patrick Reed misten de cut die op vier onder par viel.
Ziggo Sport zendt de derde ronde zaterdag van 21.00-1.00 uur rechtstreeks uit.
Stand na derde ronde en vanaf 18.30 uur Live Scoring via website PGA Tour

Laatste nieuws