Getest: Ping najaarscollectie

De herfst- en winterkleding voor 2020 is licht en comfortabel, zodat je vrijuit kunt swingen, terwijl het je wel warm en droog houdt. We nemen de opvallendste producten bij de heren en dames onder de loep.

Ping najaarscollectie: warm en licht

Het geheime wapen van de Ping najaarscollectie is een speciale microvezel, die via een speciaal proces wordt gebonden aan 'aerogel', een zeer licht maar extreem isolerend materiaal dat door NASA wordt gebruikt in ruimtepakken.

Het resultaat is de zogenoemde PrimaLoft Gold Insulation with CrossCore Technology. Je kunt de naam meteen weer vergeten en hoeft alleen te onthouden dat het zeer licht en dun is, terwijl de isolerende eigenschappen heel hoog zijn.

In gewone taal: het weegt niets en heeft maar weinig volume, terwijl het wel een barrière tegen de kou creëert.

Nordic fleece, Norse S2 vest, Norse S2 jack, Vision broek en Mellor mid-layer.

Heren AW 2020

Het Norse S2 Jack (€ 220) is volledig gevoerd en houd je warm in de kou, zonder dat je eruitziet als een Michelinpop. het materiaal is tevens stretch en waterafstotend. Bij het Norse S2 Zoned Jacket (€ 190) zijn de isolerende eigenschappen geconcentreerd in het borst- en rugpaneel, wat nog meer bewegingsvrijheid biedt. Het mouwloze Norse S2 Vest (€ 160) is extreem klein op te vouwen in zijn eigen zakken en als je 'm binnenstebuiten draagt, is het wind- en waterafstotende materiaal grijsblauw in plaats van zwart. Alle Norse producten hebben gevoerde zakken en een rits die van twee kanten op kan.

Op het gebied van middenlagen wordt de lijn uitgebreid met de Nordic (€ 100), een warme en waterafstotende half zip fleece met met contrasterende kleuren, en de Mellor (€ 115), die is uitgerust met een honingraadtextuur om de isolerende eigenschappen te optimaliseren. Beide mid-layers zijn stretch om vrijuit te kunnen swingen.

Nieuw is ook de Vision winterbroek (€ 130), die net als de andere stukken uit de najaarscollectie is gemaakt met SensorWarm technologie. Een thermische laag houdt warme lucht vast en koude wind tegen, terwijl de stof wel adement. Een waterafstotende finish houdt je naast warm ook droog.

Florri fleece, Kira top, Glow vest, Glow jack en Vision broek.

Dames AW 2020

Bij de vrouwen gaan stijl en technologie volgens Ping hand in hand. Hoge kwaliteit materialen worden gecombineerd met nieuwe prints, patronen en kleuren.

Het Glow Jack (€ 125) en Glow Vest (€ 110) zijn uitgerust met panelen met diamantprints die wind en water tegenhouden, en dankzij de SensorWarm technologie blijf je lekker warm. De rekbare fleece achterkant biedt optimale bewegingsvrijheid. Zowel het vest als het jack hebben gevoerde zakken.

Het meest uitgesproken stuk van de collectie luistert naar de naam Kira (€ 85). Deze top met lange mouwen is ontworpen met SensorCool technologie om de vochthuishouding in alle omstandigheden op peil te houden. De van een opvallende 'inktprint' voorziene stof is zacht, rekbaar en kreukbestendig. Maximale warmte krijg je met de Florri fleece (€ 115), met honingraadpatroon op de mouwen, voor- en achterkant om warme lucht vast te houden en wind en water af te stoten.

De Farrow winterbroek (€ 115) heeft hoge isolerende eigenschappen om je 's winters op temperatuur te houden. Het design heeft smalle pijpen met contrasterende strepen aan de zijkanten, die je ook weer terug ziet in de achterzakken. Hij heeft ook twee voorzakken en is verkrijgbaar in paars en donkerblauw.

www.pingcollection.co.uk

Golfers Magazine zegt: 'Jezelf op een mooie winterdag beschermen tegen een gure oostenwind is één ding, maar als golfer wil je ook nog fatsoenlijk kunnen swingen. Dat heeft Ping goed begrepen: het Norse S2 Zoned Jacket voelt dankzij zijn strechtseigenschappen en de zachte elastische boorden eigenlijk zelfs een beetje als een trui.'

'De isolerende eigenschappen zijn geconcentreerd in het borst- en rugpaneel, wat volop bewegingsvrijheid biedt omdat de mouwen en zijpanelen van stretch materiaal zijn gemaakt. Wil je nog meer warmte, ga dan voor het volledig gevoerde jack, en voor maximale bewegingsvrijheid is de het mouwloze vest de beste optie, maar voor ons bood de Zoned de beste combinatie van beide.'

'Hij kan een klein buitje hebben, maar als het echt gaat hozen moet je op zoek naar een regenpak of paraplu.'

'Hetzelfde geldt voor de Vision winterbroek: het is geen regenbroek, maar bij wat lichte regen houdt de waterafstotende laag je wel even droog. Zijn belangrijkste taak is echter de koude wind buitensluiten en dat dat doet hij overtuigend. Gelukkig is de isolerende laag dun genoeg om comfortabel te zijn en ook is Ping niet doorgeslagen qua isolatie: als het zonnetje doorbreekt, drijf je niet ineens je broek uit.'

'In het moderne model met smalle pijpen is polyester en elastane gebruikt, wat zorgt voor een stretch pasvorm – veel beter dan de wat 'baggy' pasvorm die Ping in het verleden had. De rekbare boord is uitgerust met griptape, zodat je shirt tijdens een swing niet omhoog kruipt. Een verademing. Hetzelfde geldt voor je rechterachterzak, wat de kans verkleint dat je na drie holes je scorekaart al weer kwijt bent. In de gevoerde zaken hou je je handen de hele ronde warm.'

'Met het Norse S2 Zoned Jacket en de Vision winterbroek heeft Ping een prima balans weten te vinden tussen bescherming tegen de elementen, bewegingsvrijheid en modieus design.'