Grote jongens op jacht

Het is dat de talloze birdies worden ontvangen door een doodste stilte, maar anders zou je zeggen dat er niets is veranderd tijdens de maandenlange pauze op de PGA Tour. De grote namen zijn hongerig en melden zich weer als vanouds bovenaan het leaderboard.

Grote jongens op jacht

De omstandigheden zijn perfect op Colonial en de beste golfers ter wereld laten zien dat ze geen last hebben van gebrek aan wedstrijdritme. Ze gaan gewoon door waar ze drie maanden geleden zijn gestopt: met het maken van birdies.

Neem Patrick Reed (-10). Hij haalde met -3 maar net de cut in de Charles Schwab Challenge, maar speelde zich op zaterdag met een 63 (-7) alsnog volop in-contention. 

Als hij om zich heen kijkt, moet hij echter wel eerst afrekenen met Rory McIlroy, Bryson DeChambeau die zijn drivers tegenwoordig net zo ver slaat als de nummer 1 van de wereld, Justin Rose, die me zijn oude clubs als herboren speelt, en de Mexicaanse ster Abraham Ancer. Ze staan allemaal op -10.

Net daarvoor op -11 vinden we de de leider na 36 holes, Harold Varner III en een Jordan Spieth die voor de eerste negen slechts tien putts nodig had en laat zien dat hij het spelletje ondanks een flinke dip nog niet is verleerd.

En zo is de hele top van het leaderboard gevuld met sterren. Op -12 vinden we Branden Grace, Justin thomas en U.S. Open-kampioen Gary Woodland, terwijl de beste papieren vooralsnog in handen zijn van Xander Schauffele (-13). 

De PGA Tour kan opgelucht ademhalen. 

Met zestien spelers uit de top twintig van de wereld (waaronder de volledige top 5) en meer dan honderd voormalige toernooiwinnaars, lieten de spelers als zien dat ze niet konden wachten om weer tegen elkaar in het strijdperk te treden. En die honger is nog niet gestild.

Het is een zekerheidje dat het publiek achter de televisie vandaag een geweldige slotdag krijgt voorgeschoteld en dat er na het birdiefestijn een terechte winnaar met de beker in handen staat.

Dat kun je nu al een succesvolle herstart noemen.

Leaderboard

Tour
  • Getty Images