Garmin MARQ Golfer smartwatch

De MARQ Golfer combineert dagelijkse smart-functies met golfspecifieke features en uitgebreide multisport toepassingen. 'Door zijn fraaie uiterlijk verwacht je niet dat dit horloge ultramoderne GPS-technologie en slimme functies heeft', aldus Greg Norman.
Garmin MARQ Golfer smartwatch

Ontworpen voor de golfliefhebber, maar daarnaast past deze unieke en luxe smartwatch zeker ook bij een casual of een zakelijke outfit buiten de golfbaan. Het geavanceerde horloge is voorgeladen met 41.000 golfbanen wereldwijd en houdt elk golfspel nauwkeurig bij. Om de golfer te assisteren bij het verbeteren van het spel bevat de MARQ Golfer verschillende functies zoals PlaysLike Distance, Hazard View en een virtuele caddie om belangrijke omgevingsfactoren te analyseren. Denk hierbij aan de windsnelheid, de vorm van de green, de swingsnelheid en prestaties per club, zodat de beste club voor elk shot kan worden geselecteerd. De MARQ Golfer is ontwikkeld voor iedereen die van mooie luxe accessoires houdt en een passie voor golf heeft. 

Greg Norman
Internationaal Garmin ambassadeur en golflegende Greg Norman is zeer enthousiast over de MARQ Golfer. De “Great White Shark” heeft wereldwijd meer dan 90 toernooien gewonnen, waaronder twee Open Championships. Hij is daarnaast bekend als de golfer die 331 weken zijn nummer 1 positie op de wereldranglijst wist vast te houden.

“Ik golf inmiddels tientallen jaren. Ook ik zie de ontwikkelingen in golftechnologie en heb de voordelen van een Garmin op mijn pols aan den lijve ondervonden,” legt Norman uit. “Op het eerste gezicht zou je door zijn fraaie uiterlijk niet verwachten dat de MARQ Golfer ultramoderne GPS-technologie en slimme functies heeft. Het is mede daarom dat ik het een perfect horloge vindt, zowel voor op de golfbaan als op kantoor.”

Verbeteren van het spel
Naast een mooi design en comfortabele draagbaarheid, biedt de MARQ Golfer diverse functies om het spel van de golfer te verbeteren. Er staan 41.000 golfbanen op het horloge en de MARQ Golfer toont full-color course views van elke hole die je aan het spelen bent. De luxe smartwatch gebruikt de PlaysLike Distance-optie om de afstanden te bepalen voor shots bergop- en bergafwaarts. Daarnaast biedt de functie Hazard View golfers de mogelijkheid om te scrollen door een lijst met hindernissen, zodat je hierop je spel aan kunt passen. Verder is de MARQ Golfer uitgerust met een Autoshot Round Analyzer om de slagafstand te meten en vast te leggen1. Deze functie kan ook worden gecombineerd met de Approach® CT10 sensoren voor clubtracking. De MARQ Golfer wordt geleverd met 3 sensoren waarmee automatisch iedere slag wordt gevolgd inclusief shotlocaties, afstanden en clubtype.

“Al meer dan 10 jaar ontwikkelen we producten die de golfervaring verbeteren. Van GPS horloges tot clubtrackingsystemen en rangefinders. Met de MARQ Golfer voegen we een uniek horloge aan het assortiment toe. Hiermee bieden we golfers een nieuwe tool om hun spel en resultaten inzichtelijk te maken, te analyseren en te verbeteren,” aldus René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement Garmin Nederland. “De MARQ Golfer biedt handige functies en geavanceerde golftracking data. Het is een smartwatch die de standaard zet qua stijl en functionaliteit, zowel op de green als daarbuiten.” 

Smartwatch voor golfliefhebbers
De MARQ Golfer heeft een koepelvormige krasbestendige lens van saffierglas en een display dat makkelijk afleesbaar is, zelfs in fel zonlicht. Het horloge heeft een 46-millimeter titanium behuizing en keramische bezel met gegraveerde markeringen voor 1-18 holes en een donkergroene jacquard geweven nylon polsband. Wil je de stijl van het horloge aanpassen van sportief naar een casual of juist een zakelijke look? Dankzij het QuickFit™ mechanisme van Garmin wissel je snel en eenvoudig de polsband.

Het horloge zit vol luxe smartwatch functies, waaronder ingebouwde muziekopslag, Garmin Pay™ voor contactloze betalingen2, smartphone meldingen3, dagelijkse activity tracking4, maar ook polshartslagmeting en een Pulse Ox sensor5 om de zuurstofsaturatie in het bloed te meten. Door zijn oplaadbare lithium-batterij gaat de MARQ Golfer tot 12 dagen mee in smartwatch modus en tot drie flights op een enkele oplaadcyclus.

 De MARQ Golfer heeft een adviesverkoopprijs van €1.850,- en is beschikbaar in het tweede kwartaal bij geselecteerde verkooppunten en via www.garmin.nl.

(Persbericht)

Laatste nieuws