De Golfpodcast - Aflevering 49

De 49ste aflevering van De Golfpodcast had een hele vrolijke moeten worden want net als de meeste andere golfers hoopten ook Jeroen en Martijn op heropening van de golfbanen. Maar helaas, ons geduld wordt nog een tijdje op de proef gesteld.

golfpodcast

De teleurstelling was groot toen dinsdagmiddag het advies van het RIVM uitlekte. Het protocol waar de golfwereld - net als andere sporten en branches aan had gewerkt - was niet meegenomen in de beslissing golf al dan niet open te stellen en 'dus' blijven de banen ook de komende weken gesloten. Lodewijk Klootwijk van de NVG probeert te duiden wat de gevolgen daarvan zijn en wat er de komende weken dan wél gedaan wordt.

Gelukkig gaat niet de hele aflevering over de teleurstelling, er zijn ook leuke dingen te melden. De Golfers Choice lijsten bijvoorbeeld, of de kans dat een Nederlandse hobby-ontwerper zijn hole door Jack Nicklaus gebouwd gaat zien worden en natuurlijk gaat er op enig moment weer wél gespeeld worden waardoor er ook vooruitgekeken kan worden.