Dutch Kids Open Golf Tour 2020

Een nieuwe nationale jeugdtour

De Dutch Kids Open Golf Tour

Vanaf april 2020 organiseert Dutch Kids Golf in samenwerking met Nederlandse topbanen en enthousiaste sponsoren een nieuwe Nationale Jeugd tour: De Dutch Kids Open Golf Tour. De NGF support dit eerste landelijke initiatief en ondersteunt het belang van een Nationale Jeugdtour voor spelers van ieder niveau, gespeeld op enkele van de meest uitdagende en best gekwalificeerde banen die Nederland rijk is.

De Tour is bestemd voor beginnende en (ver) gevorderde jeugd, waaronder de spelers uit de Nederlandse selecties. Resultaten tellen mee in de NGF-ranking (met uitzondering van de jongste categorieën). Er wordt gespeeld in leeftijds en HCP gebonden categorieën. Ouders mogen caddyen, er is een waanzinnige finale en dat alles tegen een goed tarief.

INTRODUCTIE

De landelijke US Kids Tour die jarenlang door Dutch Kids Golf is georganiseerd, stopt per dit jaar. Daarmee dreigde een gat te ontstaan voor jeugdige golfers om zich in een landelijke Tour met elkaar te kunnen meten en wedstrijdervaring op te doen.

Een uitgebreide enquête die we in 2019 onder jeugd, ouders, clubs en via facebook hebben gehouden, was echter duidelijk: hetNederlandse jeugdgolf heeft behoefte aan goed georganiseerde wedstrijden, voor zowel de beginnende als vergevorderde jeugd. Wedstrijden die voor iedereen toegankelijk zijn, op de beste banen die Nederland te bieden heeft, met een gunstige fee voor alle deelnemers. Jeugd Opens dus, maar wél in Tour verband.

Een uitdaging die Dutch Kids Golf graag aan gaat. Samen met enthousiaste sponsoren en topbanen die jeugdgolf een warm hart toedragen is het gelukt om nog dit jaar (2020) een fantastische jeugdtour van tenminste 6 Jeugd Opens te organiseren. Dutch Kids Golf organiseert de wedstrijden, de financiële organisatie is in handen van een niet-winstbeogende stichting, met een deskundig bestuur.

Met de organisatie van deze jeugdtour beoogt Dutch Kids Golf een (nieuw) platform voor golfende junioren op te zetten in Nederland. Zo zorgen we er samen voor dat jeugdgolf dat zetje krijgt, dat het zo hard nodig heeft.

DATA

De Dutch Kids Open Golf Tour – 2020 bestaat uit 6 wedstrijden. Je kunt ze allemaal spelen, een paar of alleen die bij de club in jouw buurt. Hoe dan ook zorgen wij dat beginnende en ver gevorderde jeugd aan hun trekken komt.

De Dutch Kids Open Golf Tour – 2020 wordt gespeeld op de volgende data en banen:

4 april 2020 – Amsterdamse Golf Club

24 mei 2020 – De Wouwse Plantage

29 augustus 2020 – GC Broekpolder

19 oktober – GC De Hoge Kleij

24 oktober – Golfbaan de Stippelberg

7 november – The Duke (Finale)

KOSTEN & SPELVORM

Per wedstrijd kost deelname €30,00 pp. In dit bedrag inbegrepen zijn o.a. de greenfees, goodies, water en fruit in de baan en prijzen in alle categorieën.

De wedstrijden worden strokeplay gespeeld in leeftijdscategorieën en op handicap. Daarmee komen we tegemoet aan de wens van jeugd om samen met leeftijdsgenoten te spelen, maar wél op eigen niveau. Een categorie hoger in schrijven mag wanneer handicap en scores dit toestaan, een categorie lager niet. Bij de wedstrijden geldt een 10-shot rule. Tot 10 jaar is een ouder caddy verplicht, vanaf 10 jaar een mogelijkheid. Dutch Kids Golf heeft als visie dat jeugdgolf vooral een familieaangelegenheid is, en dat ouders (mits zij zich aan de gedragsregels houden) een toegevoegde waarde hebben in de baan. De organisatie ziet er uiteraard streng op toe dat deelname voor iedereen een feest blijft.

Bij deelname aan tenminste 5 van de 6 wedstrijden dingt de deelnemer mee naar de grote finale prijs! We houden deze nog even geheim, maar reken op een prijs zoals we die nog niet eerder hebben gezien in Nederland. De winnaar is de speler die over tenminste 5 toernooien het laagste strokeplay totaal weet neer te zetten.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de wedstrijden kan vanaf 10 maart via de website van Dutch Kids Golf: www.dutchkidsgolf.nl/evenementen/

MEER INFORMATIE

Meer informatie via de website van Dutch Kids Golf en FaceBook pagina van Dutch Kids Golf: www.facebook.com/dutchkidsgolf