KLM Open - Praktisch

Nog een paar dagen, dan begint het KLM Open. Voor wie naar The Dutch gaat hebben we een paar praktische tips.

Nog een paar dagen, dan begint het KLM Open. Voor wie naar The Dutch gaat hebben we een paar praktische tips.

Het KLM Open, voor het de hele familie | © NGF

Leuk voor de hele familie

Het KLM Open wordt voor het eerst op golfbaan The Dutch gespeeld. De locatie is niet alleen goed bereikbaar, maar biedt ook goede parkeermogelijkheden. Er wordt naast de baan een parkeergelegenheid gerealiseerd voor 4500 auto’s.

In tegenstelling tot andere jaren is daardoor het gebruik van pendelbussen van en naar publieksparking niet nodig en wordt het KLM Open beter bereikbaar en toegankelijker. Ook het promodorp krijgt een nieuwe opzet.

Foodtrucks zullen voor een groot deel de publiekscatering verzorgen, de Golf Academy waar bezoekers alles in golf zelf kunnen uitproberen, krijgt meer ruimte.

Nog meer dan anders zal het KLM Open fun voor de hele familie bieden. Nieuw voor de kids is de Kids Playground van RAAK!, een initiatief van de Nederlandse Golf Federatie, waar de jongste jeugd de hele dag door aan heel veel activiteiten kan deelnemen en de mascotte(s) van het KLM Open opvallend aanwezig zal zijn.

Toegangsbewijzen bestellen

Online

Wie in de voorverkoop online (www.klmopen.nl) een ticket koopt voor het KLM Open, krijgt een Ziggo Sport KLM Open-radio cadeau (ter waarde van 10 euro). Met deze radio van hoge kwaliteit – speciaal voor het KLM Open ontworpen – luister je tijdens het toernooi naar het liveverslag vanuit de baan, leaderboard updates en interviews met topspelers. Na het toernooi kun je de radio ook nog gebruiken om naar andere stations luisteren.

 Aan de kassa

 Kinderen en jeugd

Hoe kom je op The Dutch?

Met de auto

Neem op de A15 (Rotterdam-Nijmegen) afslag 28 Arkel / Dalen en rij richting Arkel. Volg de borden P KLM Open.

Wie van plan is met de auto naar het KLM Open te komen, kan van tevoren een parkeerplaats reserveren. Parkeerkaarten die in de online ticketshop worden besteld zijn €12,50 per dag en €15,00 op de dag zelf. Op de dagen voor het toernooi (maandag t/m woensdag) kunnen parkeerkaarten alleen worden gekocht bij de ingang van de parkeerplaats en kan alleen betaald worden met cash.

Met de trein, bus en/of buspendel

Het KLM Open op The Dutch is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Met een combiticket van Arriva reis je gratis naar het KLM Open vanuit de hele regio Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en de regio Brabant. In het combiticket zit zowel je entreebewijs voor het KLM Open als je vervoerbewijs voor treinen vanaf Dordrecht en Geldermalsen naar Gorinchem. Vanaf station Gorinchem brengt een pendelbus van Arriva je rechtstreeks naar de ingang van het KLM Open.

Niet alleen bespaar je treinkosten, ook bespaar je parkeerkosten op het toernooi (€ 12,50 online en € 15,- op locatie).

De pendelbussen tussen station Gorinchem en het KLM Open rijden op donderdag en zondag van 7.00 tot 19.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 7.00 tot 1.00 uur.

Wie geen combiticket van Arriva heeft, kan een buskaart kopen bij een medewerker van Arriva op station Gorinchem (€ 4,- voor een retour). Ook de OV-chipkaart wordt geaccepteerd. Je landelijke abonnement is dan geldig, en je krijgt gewoon de reguliere leeftijdskorting. Je Arriva-abonnement is echter niet geldig.