Van den Dungen geplaatst voor KLM Open

Met een zege in de Twente Cup verzekerde David van den Dungen zich van deelname op The Dutch

Van den Dungen eindigde in deze 36-holes wedstrijd net als Richard Kind en Maarten Bosch op een totaal van zes onder par en dat maakte een play-off noodzakelijk.

Kind, leider na de openingsronde, viel al op de eerste extra hole af, maar Bosch en Van den Dungen zorgden vervolgens voor een lang, spannend gevecht, dat niet alleen de zege, maar ook een wildcard voor het KLM Open als inzet kende.

‘Ik had op de 36ste hole een putt van anderhalve meter voor de winst, maar die gleed langs de hole’, aldus David van den Dungen, die in 2013 en 2015 het KLM Open speelde, doch beide keren de cut miste.

‘Ik had die zeven extra holes er echter graag voor over’, zei een blije Van den Dungen, die aan een par op de laatste play-off hole, de par-5 achttiende, genoeg had.

‘Hoewel mijn carrière als playing pro er op zit, was het kwalificeren voor het KLM Open wel een van mijn doelstellingen voor dit jaar. Mooi dat ik er komende week bij ben.’

Na zeven extra holes wist David van den Dungen een startbewijs voor het KLM Open binnen te slepen. | © Golfsupport

David van den Dungen is nu betrokken bij de competitieteams van Prise d’Eau en hij doet ook al het een en ander voor Made In Scotland, het bedrijf dat de eigenaar is van The Dutch. In januari begint hij aan de opleiding tot B-professional.

‘Want ik wel in golf werkzaam blijven’, zegt hij.

Tot vorige maand was David van den Dungen met een 67 houder van het baanrecord van The Dutch. Hij kent de baan met andere woorden goed, dus dat kan vanaf donderdag een voordeel zijn.

‘Dat zou je zeggen’, reageert hij lachend. ‘Maar ik werd een paar weken geleden slechts vijfde in de wedstrijd van de PGA Holland op The Dutch. Aan de andere kant is er wel iets vertrouwds als ik de baan volgende week speel. Maar ik ga in ieder geval van deze ervaring genieten.’