Hend neemt de leiding

Scott Hend neemt de leiding in het KLM Open, na de ochtendronde op dag twee.

De condities waren wederom perfect in de ochtend van de tweede dag van het KLM Open en er werden dan ook flink wat scores onder par binnengebracht. Ross Fisher speelde zich met een 66 (-5) naar -6 en hoeft nog meer één slag toe te geven op de Australiër Scott Hend (-7).

Hend moest vorige week in Zwitserland in een play-off zijn meerdere erkennen in Alex Noren (die op The Dutch met twee keer een 69 keurig in de top twintig staat), maar hij heeft zijn goede vorm weten vast te houden. Met ronden 67-68 staat de Australiër vooralsnog bovenaan het leaderboard (-7).

Achter hem is het dringen geblazen. Mike Lorenza-Vera (68), oud KLM Open-winnaar Ross Fisher (66) en overnight leader Ben Evans (speelt vanmiddag) volgen op slechts één slag, terwijl er ook nog een grote groep van meer dan tien spelers op -5 bivakkeert. De beste ronde van de dag is vooralsnog van de Engelsman Matthew Southgate, die slechts 65 (-6) slagen nodig had.

Zoals gezegd: de omstandigheden zijn perfect (zonnig met weinig wind) en Joost Luiten zal minimaal een aantal slagen onder par moeten spelen om de top twintig in het vizier te houden. Luiten begon zijn tweede ronde met drie parren.

Leaderboard