Callaway Big Bertha OS ijzers

Beginners en hoge handicappers slaan de bal met de Big Bertha OS ijzers makkelijk de lucht in en krijgen ook nog extra balsnelheid cadeau.

Beginners en hoge handicappers slaan de bal met de Big Bertha OS ijzers makkelijk de lucht in en krijgen extra balsnelheid cadeau. Wil je nog meer hulp? Dan kun je de lange ijzers ook nog vervangen door bijpassen Big Bertha OS hybrides.

De basis van de nieuwe Big Bertha OS ijzers wordt gevormd door de Exo-Cage: een licht maar heel sterk raamwerk. Door deze compleet nieuwe constructie kon er relatief veel gewicht aan de zijkanten en laag in het clubhoofd worden geplaatst, wat de ijzers heel vergevingsgezind maakt. Een extreem dun clubblad (de 360 Cup Face) staat garant voor maximale balsnelheid; ook als de sweetspot wordt gemist.

Door binnenin het clubhoofd het zware metaal wolfraam (tungsten) te gebruiken, kon het zwaartepunt bij elk ijzer heel precies worden geplaatst. Dit resulteert in een hogere balvlucht en meer carry bij de lange ijzers, en verbeterde controle bij de scorende clubs.

De Big Bertha OS ijzers zijn beschikbaar van ijzer-4 tot en met pitchingwedge, plus een gapwedge en sandwedge. Voor vrouwen en senioren is er een apart model, dat lichter is (meer snelheid) en meer loft heeft (hogere balvlucht).

Gelijktijdig worden ook de Big Bertha OS hybrides geïntroduceerd, die perfect op de ijzers aansluiten. Het clubhoofd is dieper en het clubblad groter en 'sneller', zodat de bal hoog vertrekt en ver vliegt.

Het grote, flexibele clubblad helpt hoge handicappers op twee manieren: er is meer clubblad beschikbaar om de bal op te raken en door het hoge trampoline-effect (COR) is de balsnelheid hoog. Ook is de hybride met zijn hoge traagheidsmoment (MOI) stabieler en vergevingsgezinder bij minder goed balcontact.

De Big Bertha OS hybrides zijn beschikbaar in 19º, 22º, 25º, 28º en 31º loft en hebben een aanpasbare hosel.

De ijzers en hybrides liggen vanaf 30 september in de winkel.

Prijs (7 ijzers): € 1.199,- (staal), € 1.399,- (graphite)

www.callawaygolf.com