Alleen Van Driel en Saxton door

Na een lastige regenachtige dag zijn in Ierland nog twee landgenoten op de Challenge Tour

Hoge scores waren eerder regel dan uitzondering in het Volopa Irish Challenge hosted by Mount Wolseley Hotel Spa and Golf Resort. Van de ruim 150 spelers slaagden er slechts 13 in een score onder par binnen te brengen, de rest speelde par, boven par, of héél ruim boven par.

De cut kwam daardoor op +4 te liggen en die lat bleek te hoog voor Robin Kind en Jurrian van der Vaart, en dat terwijl beide spelers na de eerste ronde nog alle kans op het weekend hadden. Van der Vaart opende met een keurige 72 maar ging door een 79 (+7) vroegtijdig naar huis, terwijl Robin Kind na een 70 op de eerste dag dankzij een 85 nog verdere kelderde op het leaderboard en de cut met +11 miste.

Saxton en Van Driel overleefden het slagveld wel, al ging het zeker niet van harte. Van Driel stond na een 68 op de eerste dag kort achter de leiders, maar zakte na een birdieloze 79 naar de gedeeld veertigste plaats. Hierdoor gaat Saxton als beste landgenoot het weekend in. De Amsterdammer was een van de weinige spelers die wél onder par rond ging. Dankzij een ronde in 71 slagen (-1) steeg hij maar liefst 72 plaatsen op het leaderboard en bedraagt zijn achterstand op koploper Stiggy Hodgson met +2 slechts zes slagen (-4).

De weersverwachtingen voor het weekend zijn minstens zo slecht als vandaag. Met veel regen en veel wind zal opnieuw het uiterste van de spelers worden gevraagd.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)