Sterk slotakkoord Van Driel

Met een knappe 65 – de laagste ronde van de slotdag – speelde Darius van Driel zich in Ierland naar een gedeeld 8ste plaats.

Met een knappe 65 – de laagste ronde van de slotdag – speelde Darius van Driel zich in Ierland naar een top tien notering. Reinier Saxton werd 48ste.

Van Driel begon de Volopa Irish Challenge sterk, met een solide 68, maar vervolgens leverde hij in het natte, winderige Ierland flink in met ronden van 79 en 74 slagen. Het slotakkoord was echter weer ijzersterk: na vijf birdies,  een eagle en – misschien nog wel knapper – geen verloren slagen, mocht hij voor een 65 (-7) tekenen.

Met deze laagste ronde van de dag steeg de Nederlander maar liefst vijfendertig plaatsen en werd hij gedeeld 8ste (-2). Het was – na een tweede plaats in Finland en een zesde plaats in Zwitserland – al weer de derde top-10 notering in zijn laatste vier starts. Intussen is Van Driel met een 26ste plaats de beste Nederlander op de jaarranking van de Challenge Tour.

Reinier Saxton moest na ronden 75, 71, 77 en 73 genoegen nemen met een gedeeld 48ste plaats (+8).

De Duitser Bernd Ritthammer won overtuigend en werd beloond met de eerste plaats in de Road to Oman. Met een totaal van tien onder par had hij vijf slagen voorsprong op zijn naaste belager.

Leaderboard