Lafeber en Besseling sneeuwen onder

In de schaduw van Joost Luiten speelden ook Wil Besseling en Maarten Lafeber een verdienstelijke laatste ronde

Natuurlijk ging alle aandacht zondag uit naar Joost Luiten. Met alle respect voor alle spelers die op de slotdag in actie kwamen; alle ogen waren gericht op slechts één man. Dáár wilde iedereen alles over lezen en alles van zien en horen.

Maar niet alleen Luiten eindigde zondag op de achttiende green van The Dutch na 72 holes van een mooi toernooi, ook de Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman die als gedeeld 51ste eindigde deed dat, net als Challenge Tour spelers Wil Besseling en Maarten Lafeber.

'Ik heb een goed toernooi gespeeld, maar het valt natuurlijk in het niet bij de prestatie van Joost', erkende Besseling na afloop van zijn KLM Open. De lange Noord-Hollander speelde vier dagen lang prima golf en wist op de slotdag nog enkele plaatsen te stijgen ook. Na een openingsronde net boven par (73) speelde Besseling drie dagen op rij onder par. Vrijdag en zaterdag -3, zondag volgde een -2. 

Maarten Lafeber eindigt in de achterhoede maar speelde wel vier dagen mee. | GolfsupportĀ 

Besseling eindigde met een totaal van zes onder par op de gedeeld 28ste plaats en mocht daarvoor een cheque van ruim vijftienduizend euro in ontvangst nemen, meer dan de helft van het bedrag dat hij tot nu toe in vijftien wedstrijden op de Challenge Tour verdiende. 

'Ik heb een heel positief gevoel over het toernooi. Het is een goede keuze geweest naar dit toernooi te komen. Niet alleen omdat het leuk is voor eigen mensen te spelen, ook omdat het een goede oefening was voor de komende weken als we op de Challenge Tour de moeilijker banen gaan spelen, en die liggen mij beter.'

'Er gingen veel dingen goed deze week al had er zeker meer ingezeten. Ook vandaag. Ik gaf mezelf veel kansen en ben blij met mijn spel. Het gaat de goede kant op, het gaat steeds beter. Nu terug naar de Challenge Tour. Eerst twee weken niets, dan naar Kazachstan en dan verder. Elke week heb ik weer kans om verder te stijgen.'

Maarten Lafeber verdiende in het KLM Open meer dan hij in het hele seizoen tot nu verdiende, al had hij graag meer geld meegenomen dan de €3870- die hij nu in ontvangst mag nemen. Vooral natuurlijk omdat hij liever hoger op het leaderboard uit was gekomen dan de 66ste plaats die hem nu ten deel viel.

'Het eerste doel was om het weekend te halen, daarna zou ik dan wel verder zien. Zaterdag had ik een paar minderen holes en dan loop je verder achter de feiten aan. Vandaag was goed, al had ik wel wat meer birdies mogen maken', zei Lafeber over de 69 die hij op de slotdag binnenbracht. 

'Al met al was het een heel geslaagde week, met veel support van spelers en publiek. Ik speelde met Karlsson vandaag en die zei dat als ik zo blijf spelen ik volgend jaar terug ben op de Tour. Dit geeft in elk geval veel vertrouwen voor de toekomst want ik wil dit nog wel een paar jaar blijven doen. Op Qualifying School moet je ook een beetje geluk hebben maar ik weet dat mijn spel meer tot zijn recht komt op de Europese Tour dan op de Challenge Tour. Op die laatste is het vooral hard slaan en dat is niet mijn spel. Hier is het leuk spelen: mijn lange spel en course management komen hier meer tot hun recht. Ik heb absoluut de drive om hier vast terug te keren en ik ga er alles aan doen mijn kaart te heroveren. Vanaf nu is mijn blik daarop gericht en ga ik me mentaal, fysiek en technisch voorbereiden op School. Deze week, voor eigen publiek en tussen de beste spelers van Europa, maakt de drive terug te keren alleen maar groter.'

 (Foto's: Golfsupport)