In de tas van Joost Luiten

Qua metal woods en tas wordt Joost Luiten gesponsord door TaylorMade, maar zijn ijzers, wedges en putter zijn van Titleist.

Sinds begin dit seizoen wordt Luiten (gedeeltelijk) gesponsord door TaylorMade: hij speelt met de metal woods van deze producent en stopt al zijn clubs in een TaylorMade tas.

Luiten speelde voor deze overeenkomst al geruime tijd met de M1 driver van TaylorMade, dus hij hoefde niet te wisselen. De driver geeft hem naar eigen zeggen 2 m/ph meer balsnelheid geeft, wat resulteert in vier meter meer carry en extra rol. Altijd handig.

De M1 driver is van TaylorMade, net als de houten-3 en hybride.

Afgelopen week had hij Taylormade M1 430 driver in zijn tas, met 8,5º loft en een Mitsubishi Rayon Diamana S+ 60-X shaft. Zijn houten drie was een TaylorMade AeroBurner met 15º loft en een Aldila ATX Green 75-X shaft. Voor elke ronde maakt hij de keus of hij een (TaylorMade) hybride of een (Titleist) ijzer in zijn tas stopt.

Wat betreft zijn andere clubs is Luiten vrij om te kiezen waar hij mee wil spelen. Hij wisselt niet snel van equipment en slaat zijn ballen al een aantal jaar naar de vlag met de Titleist Forged 712 ijzers (Dynamic Gold x100 shafts).

De ijzers, Vokey wedges en Scotty Cameron putter zijn van Titleist.

Ook de Vokey wedges (48º, 54º en 60º) wedges zijn van Titleist, net als de Scotty Cameron Tour Concept 2 putter, met een 33 inch shaft. Luiten heeft een relatief hoge balvlucht en speelt met een speciale – niet in de winkel verkrijgbare – Pro V1, die net wat lager vliegt dan de standaardbal.

 (Foto's: Golfsupport en Getty Images)