Deze Week in Golf

Joost Luiten naar Monza ... Laatste Major van 2016 in Frankrijk ... Start van Qualifying School in Duitsland en Schotland ... WK in Mexico

Europese Tour

Toernooi: Open d'Italia

Baan:
Parco Reale di Monza

Data: 15 - 18 september 2016

Par: 71

Lengte: 6.544 meter

Prijzengeld: € 3.000.000

Winnaar in 2015: Rikard Karlberg (Zwe)

Nederlanders: Joost Luiten

Mooie namen: Danny Willett, Lee Westwood, Martin Kaymer, Chris Wood, Andy Sullivan, Matthew Fitzpatrick en Francesco Molinari

Laatste vijf winnaars: 2015 - Rikard Karlberg (Zwe), 2014 - Hennie Otto (Z-A), 2013 - Julien Quesne (Fra), 2012 - Robert Rock (Eng), 2011 - Fredrik Andersson Hed (Zwe)

Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 11.30-13.30 uur en van 15.30-18.30 uur. Zaterdag van 13.30-17.30 uur. Zondag van 13.00-17300 uur.

Bijzonderheden: Liefst zeven Ryder Cup-spelers komen naar de baan die aan het beroemde circuit van Monza grenst. Het heeft veel te maken met het feit dat het prijzengeld naar drie miljoen euro is opgetrokken. Dat is bijvoorbeeld ruim 65 procent meer dan dat van het KLM Open.

Joost Luiten is ook van de partij. De kersverse kampioen werd in 2011 vijfde en in 2014 vierde, maar niet op deze fraaie parkbaan.

Vorig jaar ging de titel op Monza naar Rikard Karlberg. De Zweed kwam in de slotronde langszij bij Martin Kaymer en hij was vervolgens de sterkste in de play-off.

Vanaf donderdag 7.30 uur Live Scoring via de website van de Europese TourUS Tour

Even een weekje rust voor de dertig spelers die volgende week in Atlanta meedoen aan het allesbeslissende Tour Championship.

Meer informatie over hoe de FedEx Cup kan worden gewonnenChallenge Tour

Over twee weken begint een reeks toernooien die beslissend zijn wie tot de top-15 van de Order of Merit gaat behoren. Die groep spelers promoveert naar de Europese Tour van 2016. Het Kazachstan Open is het eerste van de toernooien met heel veel prijzengeld.

Kalender Challenge Tour

Lydia Ko op weg naar de zege in het Evia Championship van 2015 | © Getty ImagesMajor

Geen Nederlandse speelsters in het vijfde en laatste Major van het jaar voor de vrouwen. In Frankrijk wordt van 15 - 18 september het Evian Championship gespeeld. De titelverdedigster in dit met maar liefst 3.250.000 dollar gedoteerde kampioenschap - helaas niet in ons land op tv - is Lydia Ko. De nummer een van de wereld pakte de titel twaalf maanden geleden met een slotronde in 63 slagen.

Meer informatie en vanaf donderdag Live ScoringQualifying School

Jawel, de jaarlijkse martelkamer voor ambitieuze talenten en spelers op de weg terug staat op het punt van beginnen. Pre Q 1 is de eerste fase. Er zijn acht toernooien waarin de hoopvollen een poging doen om door te dringen tot Pre Q 2.

Deze week zijn er 72-holes toernooien op het Duitse Fleesensee en het Schotse Roxenburghe.

In Duitsland komen namens Nederland Michael Kraaij en Jeroen Krietemeijer aan de start. In Schotland doet Taco Remkes mee.

Meer informatie en scoringWK Amateurs

Roos Haarman, Dewi Weber en Zen Bonthan vormen het Oranje-team dat van 14 - 17 september meedoet aan het kampioenschap om de Espirito Santo Trophy. Het decor wordt gevormd door twee banen bij het Mexicaanse Riviera Maya in Mexico. Dat Marjet van der Graaff als coach is meegegaan, mag geen verrassing worden genoemd. Wel dat ook Dewi-Claire Schreefel deze week het drietal begeleidt.

Meer informatie en vanaf woensdag Live Scoring