Kraaij op koers

Quailfying School is begonnen.

Op diverse plaatsen in Europa wordt deze dagen gestreden om een plek in Second Stage van Qualifying School.

De komende weken doen honderden hoopvollen een eerste - en voor velen ook laatste - gooi naar een kaart voor de Europese Tour. Na drie gruwelijke stages, veertien rondes in totaal, ligt er voor enkele gelukkigen een speelrecht klaar.

Voor het zo ver is, moet er echter heel wat werk worden verzet, te beginnen in First Stage, waar deze week drie Nederlanders van start zijn gegaan.

In Engeland staat Taco Remkes op de startlijst. De Amsterdammer stond na de eerste dag gedeeld tweede, maar leverde na een 75 op dag twee enkele plaatsen in en staat nu zestiende. Na vier dagen moet hij bij de beste 21 staan om door te mogen naar Secon Stage.

In Duitsland doen twee landgenoten mee. Voor Jeroen Krietemeijer is het zaak een tandje bij te schakelen. Halverwege zijn First Stage op Fleesensee staat hij - na rondes in 76 en 74 slagen - op de gedeeld 60ste plaats waar een plek bij de beste negentien noodzakelijk is om door te mogen. 

Voor Michael Kraaij is het toernooi aanzienlijk beter begonnen. Na 36 holes staat de speler van de Pro Golf Tour met -10 op de gedeeld eerste plaats.

De komende weken komen nog veel meer landgenoten in actie.

Site Qualifying School

(Foto: Golfsupport)