Dustin Johnson is niet te stoppen

Dag 2 Tour Championship 2016

Na de eerste 36 holes van het afsluitende Tour Championship in Atlanta staat Dustin Johnson met een score van zeven onder par trots bovenaan.

Johnson, nu al ook de nummer een van de Amerikaanse ranking, heeft een slag voorsprong op zijn landgenoot Kevin Chappell. Kevin Kisner, ook uit de VS, is met drie onder derde.

Paul Casey en Rory McIlroy staan met twee onder par gedeeld vijfde.

Johnson speelde de par-70 baan van de East Lake GolfClub vrijdag in 67 slagen. Hij maakte vijf birdies en twee bogeys op de parkbaan.

Jason Day, de nummer een van de wereld, trok zich tijdens de tweede ronde terug vanwege rugproblemen. De Aussie deed dat vorige week tijdens het BMW Championship ook al. Het heeft er nu alle schijn van dat we Day pas weer in 2017 in actie zien komen.

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 16.00-21.30 uur rechtstreeks uit. Omdat men ook dag 3 van het Porsche European Open live op het scherm brengt, is het eerste deel van de uitzending op Ziggo Sport Extra 1.

De vroegere starttijden - Johnson slaat in de laatste groep al om 11.30 uur plaatselijke tijd af - hebben te maken met het feit dat tv-maatschappij NBC later op de dag een football-wedstrijd van de universiteit van Notre Dame gaat uitzenden. En college-football trekt nu eenmaal in Amerika veel meer kijkers dan golf.

Stand na 36 holes en vanaf 15.30 uur Live Scoring via website PGA Tour