Levy houdt hoofd koel

Laatste dag Porsche Europees Open 2016

Alexander Levy verspeelde eerst drie slagen op de laatste drie holes en birdiede vervolgens een lange putt voor birdie op de tweede extra hole om het Porsche Europees Open te winnen.

Het was de derde zege van de Fransman op het hoogste niveau. In 2014 was hij de beste in zowel het Chinees Open als het Portugal Masters.

‘Het is alweer twee jaar geleden’, zei hij na afloop. ‘Vorige week was ik er in Italie dicht bij, maar ik daar geen goede zondag. Nu had ik hier een matige eerste negen, maar ik ben geduldig gebleven en speelde na de turn beter.’

Desondanks verspeelde de 26-jarige Levy bijna de titel toen hij de par-4 achttiende – met een slag voorsprong op Ross Fisher – zijn approach linksaf stuurde, over de toeschouwers. Alexander Levy maakte een bogey, terwijl de putt voor birdie van de Engelsman over de rand van de cup scheerde.

Beiden kregen een totaal van -19 achter hun naam in dit tot 54 holes ingekorte toernooi op de Franz Beckenbauer Course van Bad Griesbach. Levy liet een 69 noteren, Fisher een 64.

Fisher en Levy maakten op de eerste extra hole – de achttiende – een par, maar toen ze de hole voor de tweede keer speelden, stuurde Levy een lange putt voor birdie de hole in.

‘Ik zag de lijn, ik wist wat ik moest doen’, aldus de Fransman een paar minuten later.